Skip Navigation

Centralt lyskryds ved Schüttesvej spærres fra fredag aften til tirsdag morgen

Samn Forsyning udskifter kloakledninger, der går på tværs af det store kryds ved Schüttesvej, Bygholm Parkvej, Hattingvej og Ringvejen

Fra fredag aften vil der være spærret for trafik i store dele af krydset. Kort: Horsens Kommune

De mange bilister, der hver dag kører på og omkring Schüttesvej i Horsens, skal fra fredag den 4. december om aftenen og frem til tirsdag den 8. december om morgenen være opmærksomme på ændringer i trafikken.

I denne periode vil det meste af krydset ved Schüttesvej, Bygholm Parkvej, Ringvejen og Hattingvej være spærret. Det skyldes, at Samn Forsyning skifter kloakledninger i området.

Mens arbejdet står på, vil der i krydset kun være åbent for den trafik, der kommer fra nord og kører mod syd på Schüttesvej og videre over på Ringvejen. For trafik, der kommer fra Hattingvej, Ringvejen og Bygholm Parkvej, vil der være spærret i krydset.

- Vi har de sidste par uger skiftet de gamle ledninger på Bygholm Parkvej, og nu er vi kommet til de ledninger, der går på tværs af det store kryds. Der er tale om store ledninger, som vi skal grave et godt stykke ned i jorden. Mens vi arbejder, er vi nødt til at holde det meste af krydset lukket, og det har vi valgt at gøre henover en weekend for at genere trafikken mindst muligt, forklarer Berit Fristed Kristensen, projektleder i Samn Forsyning.

Bilister skal bruge omkørsler

Bilister, der kommer fra Hattingvej, vil i perioden blive ledt ad Norgesvej og videre til Fuglevangsvej. Bilister, der kommer fra syd ad Ringvejen, vil blive omdirigeret ved Fuglevangsvej, og på samme måde vil bilister, der kommer fra midtbyen og kører ud mod Bygholm Parkvej, også skulle benytte Fuglevangsvej.

- Det vil påvirke mange bilister, for krydset leder trafik i mange forskellige retninger. Derfor vil vi gerne gøre bilister opmærksomme på lukningen af krydset i god tid, så man kan forberede sig på en evt. alternativ rute i den pågældende periode, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

For at påvirke trafikken mindst muligt gælder lukningen først fra fredag kl. 18, og tirsdag vil der igen være åbent for trafik fra kl. 05.

Spor på Hattingvej spærret

Efter tirsdag vil der dog fortsat blive arbejdet i området. Her rykker kloakarbejdet videre til det nordlige spor på Hattingvej, som vil være lukket i ca. 14 dage.

- Bilister, der normalt kører fra krydset og ud mod Hatting, skal i perioden bruge en omkørsel ad Norgesvej for at komme ind på Hattingvej. Vi er klar over, at kloak-arbejdet i de næste uger vil genere trafikken, men vi håber, at bilisterne har forståelse for det, siger Allan Lyng Hansen.

Samn Forsyning udskifter kloakledningerne nu, hvor arbejdet med at udvide Schüttesvej også er i gang. I samme forbindelse gør Samn Forsyning klar til, at området kan kloaksepareres, så der ikke skal graves i området igen, når vejarbejdet er færdigt.

Schüttesvej bliver udvidet fra to til fire spor på hele strækningen for at sikre en bedre fremkommelighed på vejen, som er en af de helt centrale indfaldsveje til Horsens. 

Horsens Kommune opdaterer løbende om arbejdet på Schüttesvej på https://horsensvokser.dk/Schuttesvej. Hvis man vil have servicemeddelelser sendt direkte på SMS, kan man tilmelde sig en gratis SMS-service ved at sende "KOM SCHUTTESVEJ" til 1910. 

Publiceret: 01. december 2020