Vis emner under Forside

Under Økonomi- og Erhvervsudvalget

Medlemmer

Byrådspolitiker

E-mail Parti

Andreas Boesen (formand) 
poba@horsens.dk
Socialdemokratiet
Dan Ingemann Jensen (næstformand) podj@horsens.dk Liberal Alliance 
Susan Gyldenkilde  posg@horsens.dk Socialdemokratiet
Torben Engholm
pote@horsens.dk Socialdemokratiet
Birthe Knudsen pobk@horsens.dk Venstre


Repræsentant Organisation
Annemette Glyngø Sekretariatschef, VIA UC
Finn Pedersen Formand for BusinessHorsens
Frode Fårup Direktør, Horsens Kommune
Lene Glyngø
Centerchef, Sprogskolen

 

Om udvalget

Horsens er i dag en international kommune, der hvert år tiltrækker mange internationale studerende, huser store internationale kulturbegivenheder og er hjemstavn for en lang række virksomheder, der opererer på det internationale og globale marked.

Med henblik på at sikre, at Horsens Kommune får mest muligt ud af de mange muligheder, som den øgede internationalisering skaber, besluttede byrådet i 2014 at etablere et Internationaliseringsudvalg. Udvalget er nedsat som et særligt udvalg (§ 17, stk. 4-udvalg) under Økonomi- og Erhvervsudvalget.

Udvalget skal arbejde for at realisere Horsens Kommunes internationale strategis tre hovedmålsætninger:

  1. Uddannelse: Vi vil være en attraktiv studieby for internationale studerende og kendt for stærk internationalisering af vores uddannelser fra folkeskole til videregående uddannelser.
  2. International erhvervsudvikling: Vi vil fremme iværksætteri blandt vores internationale borgere og inspirere erhvervslivet til internationale partnerskaber, samhandel og eksport.
  3. Turisme og oplevelser: Vi vil være kendt for det gode værtskab og et godt sted at besøge og opholde sig uanset om du besøger, studerer eller arbejder her.

Udvalget vil i 2017 have særligt fokus på at øge internationaliseringen af Horsens Kommunes uddannelser, fastholde de internationale studerende, når de er færdige med deres uddannelse, styrke Horsens Kommunes internationale erhvervsservice samt styrke rammerne for bosætning, herunder sikre at der er gode pasnings- og skolemuligheder for medfølgende børn og gode beskæftigelsesmuligheder for medfølgende ægtefæller. 
 
Indholdsansvarlig Louise Nordestgaard, lono@horsens.dk