Vis emner under Forside
NemID er en digital signatur dvs. en elektronisk underskrift. Den sikrer, at du er den, du giver dig ud for at være, når du underskriver i forbindelse med elektronisk kommunikation.
NemID er dit sikre log-in på internettet, hvad enten du skal en tur i netbanken, hente oplysninger hos det offentlige eller i dialog med en af de mange virksomheder, der tilbyder log-in med NemID.

hvorBestil selv NemID 

Hvis du har et pas eller et kørekort kan du selv bestille et NemID når du er fyldt 15 år. 

Du kan også få hjælp hvis du har glemt dit bruger-id, hvis du har glemt din adgangskode eller hvis du har mistet dit nøglekort. 

Gå ind på www.nemid.nu

 

Nem at bruge

Når du har fået NemID, kan du bruge det på de fleste computere og på en lang række mobiler og tablets. Du skal have forbindelse til internettet. Så længe du bare husker dit personlige bruger-id, din adgangskode og dit nøglekort, så kan du bruge NemID hvor du vil og når du vil.

Når du logger på, skal du bruge tre ting: Dit bruger-id, din adgangskode og dit nøglekort. Bruger-id og adgangskode er noget, du selv vælger og skal lære udenad, og nøglekortet er et lille papkort på størrelse med et kreditkort, som du skal passe godt på.

En anden fordel er, at du bruger NemID på samme måde på alle tjenester med NemID-log-in. Uanset om du skal ind på din skattemappe, læse din Digitale Post eller din netbank – eller noget helt andet – så vil måden, du logger ind på, være fuldstændig den samme.

En sikker løsning

Sikkerheden omkring NemID er i højsædet, og som sagt skal du huske tre ting for at bruge NemID. Disse tre ting er samtidig en vigtig del af sikkerheden i løsningen: Noget du ved (dit bruger-id og din adgangskode), og noget du har (dit nøglekort). Dermed er NemID godt beskyttet mod indbrudstyve og hackere.


Indholdsansvarlig Syss Gejhede Olsen, sgo@horsens.dk