Vis emner under Forside
Når du har bestilt din test, modtager du målerne, som skal måle i to-tre måneder.
03. januar 2018

Hvis du ejer et hus i kommunen, vil du i løbet af uge 1 blive opfordret til at få målt radonniveauet i dit hus. Vi sender på vegne af Realdania et e-Boks-brev til alle husejere, hvor vi informerer om Realdanias radon-kampagne.

De seneste to vintre har 119 husstande i Horsens målt deres bolig for den radioaktive gas radon, der kan give lungekræft. 66 procent af de målte boliger havde et højere niveau, end WHO og Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Derfor støtter vi nu op om oplysningskampagnen Radonfrithjem.dk og opfordrer boligejerne til at måle for radon.

Den almene forening Realdania står bag oplysningskampagnen radonfrithjem.dk.

Kampagnen, der løber over tre år, har til formål at øge kendskabet til radon og opfordre husejerne til at måle, hvor meget radon, de har. Kampagnen er særligt rettet mod husejere, da radon kun sjældent optræder i større mængder i lejligheder.

Som husejer modtager du et informationsbrev i din e-Boks

Konkret sender vi i uge 1 et e-Boks-brev til alle husejere i kommunen, hvor vi opfordrer dig til at få målt radonniveauet i dit hus.

I 1998 blev loven ændret, så alle nyopførte huse skulle radonsikres. Men Realdanias undersøgelse viser indtil videre, at en tredjedel af alle målte huse opført efter 2000 har mere radon, end myndighederne anbefaler. Derfor opfordres alle husejere til at måle.

Radon kan hverken mærkes, ses eller lugtes. Samtidig tager det mange år, før eksponering for radon udvikler sig til lungekræft. Ikke desto mindre anslår Verdenssundhedsorganisationen WHO og Sundhedsstyrelsen, at 300 årlige tilfælde af lungekræft i Danmark kan relateres til radon.

Kontakt Realdania hvis du vil vide mere eller har spørgsmål til kampagnen

Du kan læse mere om kampagnen og om radon på radonfrithjem.dk.

Du kan derudover kontakte Realdanias hotline på telefonnummer 70 23 63 13.

Telefon åbningstider:

Mandag til torsdag kl. 9.00-16.00

Fredag kl. 9.00-15.00.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori