Vis emner under Forside
30. oktober 2017

Fem arkitektteams har i løbet af sommeren arbejdet intenst på at tegne fremtidens Søndergade. Nu er der udpeget en vinder.

Afsløringen fandt sted mandag middag på Horsens Rådhus, hvor de fem arkitektteams og nysgerrige borgere var indbudt til den store afsløring.

Her blev samtlige fem forslag præsenteret med særligt fokus – naturligvis – på vinderforslaget fra Team Schul Landskabsarkitekter.

Forslagene var udformet på baggrund af ønsker og input fra over 500 borgere, virksomheder, foreninger og interesseorganisationer. Den endelige udvælgelse blev foretaget af en dommerkomite bestående af formændene for partierne bag budgetaftalen i 2016, der dannede grobund for renoveringen, samt to anerkendte fageksperter indenfor arkitektur og byrum.

Komiteens begrundelse for valget lød bl.a.:

”Forslaget imødekommer på fornem, konsekvent og sammenfattende vis de efterspurgte krav og ønsker. Det rammer – med opbygningen af Søndergade som midtbyens ’dagligstue’ – essensen i konkurrenceprogrammets intentioner om at ændre gågaden til en 'væregade'”

Samtidig lagde dommerkomiteen vægt på, at forslaget respekterer gadens historiske identitet, de flotte byhuse og passagerne, og at det både kan danne ramme om pladskrævende events og et hyggeligt byliv for alle aldersgrupper i hverdagen.

Det bliver dejligt, at Søndergade, Jessensgade og Torvet nu endelig får sit tiltrængte ansigtsløft. Det bliver en gade for alle, der i endnu højere grad end i dag inviterer til shopping, samvær og til at nyde livet. Både for horsensianerne, for turisterne og for dem, der besøger byen til større og mindre events. Det glæder jeg mig rigtig meget over, siger borgmester, Peter Sørensen

Vinderforslaget skal i løbet af november og december justeres ind, så det ned i mindste detalje passer ind i byen og gaden. Der skal tales med gadens beboere, butiks- og bygningsejere, og der skal indarbejdes nogle konkrete justeringer, som dommerkomiteen har peget på.

Visualiseringerne er altså ikke de helt endelige tegninger af fremtidens Søndergade. De kan først præsenteres sidst på året, når de sidste justeringer er foretaget.

Fakta

Dommerkomiteens medlemmer:

Peter Sørensen, borgmester, formand for dommerkomiteen (S)

Martin Ravn – 1. viceborgmester (V)

Ole Pilgaard – formand for Teknik- og Miljøudvalget (DF)

Bjarne Sørensen – byrådsmedlem (SF)

Dan Ingemann Jensen – byrådsmedlem (LA)

Per Løkken – byrådsmedlem (K)

Dorthe Normann – Byrådsmedlem (MDF)

Hans Kiib, arkitekt MAA PhD

Ellen Braae, arkitekt og landskabsarkitekt MAA MDL PhD

Fakta

Vinderteamet blev TEAM SCHUL LANDSKABSARKITEKTER v/ Schul Landskabsarkitekter, OKRA Landschapsarchitecten (Holland), Arki_Lab og konsulenterne ICP og Andersen & Grønlund Rådgivende Ingeniørfirma.

De øvrige fire arkitektteams er:

  • SCHØNHERR i samarbejde med JAJA Architects og Fuldendt Rådgivende Ingeniører.
  • DRONNINGA LANDSKAP i samarbejde med Haugen/Zohar arkitekter, ZENISK og Vista Analyse
  • BOGL i samarbejde med Orbicon, Carlsens Planer og Popp Kuratering
  • ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE i samarbejde med Rambøll Danmark, L´équipe og Alexandra Instituttet 

Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori