Vis emner under Forside
Lyskunstværk KUBEN
Der går 196 lyskilder til det nye lyskunstværk, som åbner i KUBEN fredag den 13. oktober (Foto Andreas Sommer)
09. oktober 2017

Fredag den 13. oktober åbner et nyt lyskunstværk i KUBEN. Lyskunstværket er del af tre lysprojekter, der kan opleves i Horsens henover efteråret.

Efteråret er lig med mørke eftermiddage, løvfald og regnvåd asfalt. Men i Horsens ser det lidt anderledes ud dette efterår, hvor Horsens byder på lidt ekstra lys i mørket. Fra midten af oktober og tre måneder frem åbnes tre nye lysprojekter i Horsens. Tre projekter, som gennem forskellig brug af lys skal iscenesætte de mørke byrum i Horsens midtby, og tilbyde nye, spektakulære, oplevelser i efterårsmørket.

 

KONSTRUKTUR, et lyskunstværk i KUBEN

Fredag den 13. oktober til torsdag den 2.november blændes der op for det første lysprojekt i rækken. Værket er en stedsspecifik lysinstallation, kaldet KONSTRUKTUR, skabt specielt til KUBEN og det omkringliggende byrum. De kreative lyskunstnere har arbejdet med de spændende kontraster der rejser sig omkring det lille glashus, KUBEN, for hvad definerer rum? Og hvordan kan vi skabe rum, der afspejler vores kropssprog og bevægelse?

“Et åbent altmuligt rum som KUBEN på Horsens gågade, burde findes i alle byer. Med KONSTRUKTUR ville vi gerne invitere folk med til at gøre hele KUBEN til et kunstværk i sig selv. Værkets navn KONSTRUKTUR lægger op til, at man kan lege med at konstruere de strukturer, der udgør KUBENS arkitektur, og i overført betydning håber vi, at forbipasserende i Horsens vil tage den magt med sig ud i byens rum, både når de besøger Horsens øvrige rige kreative byrumsliv, men også til selv at få ideer og tage initiativ til hvordan vi forbedrer vores fælles rum i byen“, fortæller konceptudvikler Rune Brink fra YOKE.

Lysinstallationen består af næsten 200 lyskilder, der transformerer KUBENs indre til et massivt lystæppe, hvor markante lyssøjler spænder fra gulv til loft. Hver lyskilde kan styres individuelt, og reagerer på bevægelse. Et kinect-kamera på KUBEN registrerer de forbipasserendes bevægelser, og publikum kan derved skabe et helt personligt lys-værk, når der skabes en midlertidig dialog imellem lys-arkitekturen og den forbipasserende i det offentlige rum. For at tydeliggøre lyset, og de mange lyssøjler, fyldes KUBENs indre også med effektrøg kendt fra teater- og musikverdenen.

 

Åbning fredag den 13. oktober

Lysinstallationen skyder efterårsferien i gang, og der inviteres til officiel åbning af værket på Søndergade, fredag den 13. oktober, kl. 17. Her vil man kunne møde skaberne bag værket fra YOKE, Rune Brink, Tobias Ebsen og Caroline Sutherland, og der bydes på lidt godt til ganen og en mulighed for at prøve det interaktive lysværk.

 

Tre lysprojekter – tre byrum – tre måneder

KONSTRUKTOR er én ud af tre lysprojekter, der åbner i Horsens henover efteråret. De øvrige to projekter er henholdsvis; en samling eventyrlige, og lidt uhyggelige, Allehelgens lysfigurer, som opsættes i Vitus Berings Park i slutningen af oktober samt tre lyskunstværker fra Amsterdam Light Festival, som opsættes på Rådhustorvet i forbindelse med skøjtebanen i december.

 

Projekterne er skabt som led i MÆRK Byen, Horsens Kommune og Levende Byrum under Kulturregion Østjysk Vækstbånd.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori