Vis emner under Forside
23. november 2017

Alle partier står bag bred konstitueringsaftale, som samler hele byrådet

Det er endnu engang lykkedes at indgå den bredest mulige konstitueringsaftale, som samler hele byrådet i Horsens Kommune.

Kort efter, at valgresultatet var kendt tirsdag aften, pegede samtlige partier i det nye byråd på, at borgmester Peter Sørensen skulle fortsætte på posten fra 1. januar 2018, og de udpegede ham samtidig til at lede forhandlingerne om konstitueringen af det nye byråd.

Og onsdag aften underskrev alle partiledere så en aftale om sammensætningen af de stående udvalg samt to nye ad hoc-udvalg.

- Det har hele tiden været min ambition at lave en bred konstituering, og jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at lave en bred aftale, som samler hele det nye byråd. Det er et rigtig godt udgangspunkt for vores arbejde de kommende fire år. For mig er det fortsat vigtigt for Horsens Kommunes videre udvikling, at vi har byråd, der står sammen om de store beslutninger, der skal sikre fortsat god velfærd, vækst og udvikling i hele Horsens Kommune, siger Peter Sørensen.

Konstitueringsaftalen betyder, at Martin Ravn (V) bliver 1. viceborgmester og Andreas Boesen (S) bliver 2. viceborgmester.

Formand for Økonomi- og Erhvervsudvalget bliver borgmester Peter Sørensen og udvalget får ni medlemmer.

Formand for Plan- og Miljøudvalget bliver Martin Ravn (V) og næstformand bliver Niels Peter Bøgballe (S). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget bliver Lone Ørsted (S) og næstformand bliver Paw Amdisen (SF). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget bliver Ellen T. Schmidt (S) og næstformand bliver Anne Lene Løvbjerg (V). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget bliver Jakob Bille (LA) og næstformand bliver Thomas Monberg (S). Udvalget får ni medlemmer.

Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget bliver Lisbeth Torfing (Enh.) og næstformand bliver Michael Nedersøe (DF). Udvalget får ni medlemmer.
 
Udover de kendte faste udvalg nedsættes to ad hoc-udvalg: 

”Udvalget vedrørende udvikling af lokalsamfund” med Jørgen Korshøj (V) som formand og Lone Blume (S) som næstformand – og med otte medlemmer – og ”Udvalget vedrørende borgerrettede sundhedsfremmeinitiativer” med Susan Gyldenkilde som formand og en næstformand, som Venstre skal udpege. Udvalget får syv medlemmer.
 

Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori