Vis emner under Forside
Tagetagen på FÆNGSLET, der i dag rummer museum, iværksættermiljø og konferencefaciliteter, er ét ud af 30 lejemål, der står klar til at huse statslige arbejdspladser i Horsens.
30. november 2017

Ny pulje af statslige arbejdspladser skal flyttes fra København. Horsens Kommune er klar.

Horsens Kommune har med byrådet i spidsen nu sat alle sejl til i kampen om at få del i den næste pulje af eftertragtede statslige arbejdspladser, der forventes fordelt i december. Særligt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil få en ideel placering i Horsens, mener borgmester Peter Sørensen.

I Horsens Kommune har vi rigtig mange ting at byde på, som gør os til et oplagt hjemsted for nogle af de statslige arbejdspladser, der skal flyttes fra hovedstaden. Vi ligger midt i den østjyske storregion og kun en halv time fra Aarhus. Vi har et unikt videns- og erhvervsmiljø indenfor ingeniør-, bygge- og logistikområdet. Og vi er kendt som en levende kulturby med gode skoler, dag- og fritidstilbud til de medrejsende familier. Jeg synes, vi har hele pakken, siger borgmesteren.

Borgmesteren og flere af de andre partiformænd har gennem de seneste uger været i intens dialog med flere af de Christiansborg-politikere, der skal afgøre udflytningen. Målet har været at gøre opmærksom på de mange ting, Horsens har at tilbyde.

Det gik ret hurtigt op for mig, at det ikke er alment kendt på Christiansborg, at Horsens er en byggeby. Vi har en voksende ingeniøruddannelse. Vi har nogle af landets største entreprenør- og byggefirmaer, og vi har et rigtig stærkt uddannelses- og vidensmiljø på ingeniør- og konstruktørområdet. Det har jeg gjort meget ud af at fortælle over de seneste uger, siger Liberal Alliances Formand, Dan Ingemann Jensen.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er i særligt fokus

Én af de konkrete enheder, der ifølge borgmesteren med fordel ville kunne placeres i Horsens, er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Styrelsen beskæftiger sig lige præcis med nogle af de områder, som Horsens står allerstærkest indenfor: Infrastruktur, transport, byudvikling og byggeri. Derfor ville det jo være oplagt at placere en række af styrelsens kontorer her i Horsens, siger borgmesteren.

Udover Horsens’ styrker på byggeområdet fremhæver borgmesteren også Horsens’ stærke klynge af logistikvirksomheder, nærheden til E45 samt placeringen tæt på en masse historiske infrastrukturprojekter som faktorer, der må interessere Styrelsen.

Og så har vi stort set alle relevante uddannelser i nærområdet. Foruden vores egne uddannelser er der kun 30 minutter til Aarhus, hvor Aarhus Universitet, Arkitektskolen og en masse andre relevante uddannelser ligger. Så en beliggenhed i Horsens vil bringe Styrelsen indenfor en halv time af en komplet vifte af uddannelser i Styrelsens fødekæde, siger Peter Sørensen.

Siden annonceringen af den anden udflytningsrunde har man i Horsens Kommune arbejdet hårdt på at finde konkrete lokationer, som nye statslige enheder ville kunne flytte ind i. Konkret er der blevet samarbejdet med ejendomsmæglere og private grund- og bygningsejere om at skabe et fuldt overblik.

Vi har samlet en liste på over 30 konkrete placeringer her i kommunen, som er klar til indflytning. Så uanset hvad man fra Christiansborgs side måtte foretrække ift. placering, funktion, størrelse og pris, så finder vi en løsning. Vi er altså mere end klar til at byde nye statslige arbejdspladser velkommen til Horsens, understreger Peter Sørensen.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori