Vis emner under Forside
Prisoverrækkelsen fandt sted i dag på Håndværksrådets repræsentantskabsmøde i København, og det er fjerde gang, Fonden Håndværkets Hus uddeler SMV-prisen. Projekt ’Samspil mellem Uddannelse og Erhverv’ er også beskrevet i Håndværksrådet idékatalog til med erfaringer fra forskellige samarbejder mellem virksomheder og folkeskolen.
11. maj 2017
Horsens Kommune modtager SMV-prisen 2017 for projekt ’Samspil mellem Uddannelse og Erhverv’ – et forbilledligt samarbejde mellem det offentlige og erhvervslivet for at skabe flere faglærte.

Fonden Håndværkets Hus har i dag uddelt SMV-prisen til Horsens viceborgmester Lone Ørsted, direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked Peter Sinding Poulsen og Bo Ulsøe, direktør for Horsens-industrivirksomheden Blunico. 

De modtager SMV-prisen på vegne af Horsens Kommune, der får prisen for projekt ’Samspil mellem Uddannelse og Erhverv’.

”Vi skal have flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. I Horsens Kommune har man taget de unges fravalg af erhvervsuddannelserne ganske alvorligt. En af de kommuner, der på fornemste vis har taget denne udfordring op, er Horsens Kommune. Derfor modtager de i dag Fonden Håndværkets Hus’ pris for deres meget perspektivrige initiativ: projekt ’Samspil mellem Uddannelse og Erhverv’,” sagde Niels Techen, formand for Håndværksrådet, da han overrakte prisen på Håndværksrådets repræsentantskabsmøde.

”I Horsens har vi et fantastisk samarbejde med uddannelsesinstitutioner og byens erhvervsliv i regi af Horsens Alliancen, hvor dette initiativ er født. Det er afgørende, at vi får flere unge mennesker rettet mod erhvervsuddannelsessystemet, og den opgave kan kun løses, hvis folkeskoler, uddannelse og erhvervsliv går i tæt samarbejde”, sagde viceborgmester Lone Ørsted, da hun modtog prisen sammen med Bo Ulsøe.

’Samspil’ får flere til at tage en erhvervsuddannelse

Projektet involverer alle skoleklasser i hele kommunen, hvor alle elever er forpligtet til at deltage i 25 timers undervisning i ’Samspil’ om året. En del af projektet består af virksomhedsbesøg, hvor elever og lærere ser skolefag blive brugt i jobfunktioner og opgaver i praksis. Både før og efter besøget arbejder eleverne med opgaver, der giver et indblik i nogle af virksomhedens arbejdsopgaver.

Bo Ulsøe, direktør for Blunico og deltager i Projekt Samspil. Han understregede, at projektet er en af de rigtig store satsninger, hvor man udnytter de muligheder, der ligger i folkeskolereformens krav om ”den åbne skole”. 
”Her får vi både elever og lærere bragt i kontakt med mange forskellige typer jobs – også inden for håndværk og industri – og vi giver dem dermed et bedre grundlag at træffe deres uddannelsesvalg på. Det er helt afgørende for de lokale virksomheder, at vi få flere unge ind i erhvervsuddannelserne, og det er en kæmpe opgave, vi som virksomheder må være med til at løfte,” sagde Bo Ulsøe.

Niels Techen, formand for Håndværksrådet, sluttede af med at opfordre andre kommuner til at lade sig inspirere af initiativet.

SMV-prisen

SMV-prisen uddeles årligt på Håndværksrådets repræsentantskabsmøde til en modtager, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats i arbejdet for at skabe gode rammer for at etablere, drive og udvikle små og mellemstore virksomheder, SMV’ere.

 

Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori