Vis emner under Forside
- Uanset om vi er forældre, lærere eller vejledere, så er vi alle delbrikker i det spil, der hedder at rådgive de unge bedst muligt. Og her kan kurset være et godt redskab for forældrene, siger skolechef Flemming Skaarup.
10. maj 2017

Netkursus skal klæde forældrene på til at sparre med deres børn om valg af uddannelse.

Af Vibeke Juul

Mange forældre føler sig forvirrede over de mange forskellige uddannelsestilbud, deres børn kan vælge imellem. Det gør, at nogle har svært ved at give deres børn kvalificeret sparring.

Derfor vil Ungeenheden og skoleafdelingen i Horsens Kommune lige efter sommerferien tilbyde forældre til alle 8. og 9. klasses elever et netkursus – eller webinar - om de mange uddannelsesmuligheder. Kurset er lavet i samarbejde med ungdomsuddannelserne.

Uddannelsesområdet er meget komplekst. For eksempel er der for øjeblikket 106 forskellige erhvervsuddannelser og fire gymnasiale retninger, og der sker hele tiden nyt. Med dette kursus, der består af små powerpoints med tale, kan forældrene i ro og mag derhjemme sætte sig ind i stoffet, og de kan slukke undervejs og tale med deres børn om det, siger Hanne Frøslev, der er UJ-tovholder i Ungeenheden.

Hun tilføjer at kurset blandt andet handler om, at forældrene stiller de rigtige spørgsmål, så børnene får reflekteret over tingene. I stedet for at sige ”hvad kunne du tænke dig at blive” er det bedre at stille dem spørgsmålet ”hvad får du ud af at høre om dette.”

Ifølge skolechef Flemming Skaarup er kurset led i Horsens Kommunes målrettede arbejde på at få de unge til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg første gang:

Uanset om vi er forældre, lærere, eller vejledere, så er vi alle delbrikker i det spil, der hedder at rådgive de unge bedst muligt. Og her kan kurset været et godt redskab for forældrene.

Kurset skal blandt andet varme forældrene op til Horsens Kommunes Uddannelsesmesse 2017, der foregår lørdag den 30. september i Forum Horsens.

  


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori