Vis emner under Forside
Champagnepropperne springer, når beboerne på Endelave den 1. juni 2017 kan tage deres nye postnummer i brug.(Foto: Per Algreen/Horsens Kommune)
30. maj 2017

8789 skal give øboerne ny identitet – og pakker til tiden.

Af Vibeke Juul

8789 Endelave! Dette postnummer kommer der fremover til at stå på breve og pakker til øboerne.

Og det kommer ikke til at gå stille af, når endelavitterne tager deres nye postnummer i brug torsdag den 1. juni 2017.

Ved postudleveringsstedet – Endelave Købmandsforretning – bliver der nemlig udskænket champagne fra kl. 16.00-17.30, og alle er velkomne.

Et overvældende flertal på øen – 157 ud af 160 - stemte ja til det nye postnummer, der ifølge øboerne giver den lille ø i Kattegat flere fordele.

Med det nye postnummer sikrer vi, at breve og pakker til øens beboere rent faktisk også ender på øen og ikke forskellige steder på fastlandet. Samtidig får vi nemmere ved at markedsføre os selv og skabe vores egen identitet. Endelig er der en økonomisk fordel med det nye postnummer, nemlig at vi får billigere forsikringer, fortæller Jens Olsen, der er formand for Endelave Beboerforening.

Han tilføjer, at lige så skråsikre endelavitterne var på ønsket om at løsrive sig fra Horsens, lige så nemt var det for dem at finde på to nye cifre i stedet for de to nuller.

Før kommunesammenlægningen i 1970 havde posthuset på Endelave nemlig sit eget nr., og det var 8789.

I PostNord håber man, at Endelave-borgerne bliver glade for deres nye postnummer.

I forbindelse med skiftet er det vigtigt, at man tager fat i de afsendere, man plejer at få post fra og beder dem bruge det rigtig postnummer. For selvom vi gør, hvad vi kan, så kan det betyde, at posten ikke kommer frem til tiden, hvis den er forsynet med det tidligere postnummer, siger Lene Reipuert, driftschef i PostNord.

CPR-registret opdateres med det nye postnummer, og derfor vil borgerne på Endelave automatisk få tilsendt et nyt sundhedskort.

Endelave er én af de 23 mindre danske øer, som i forbindelse med det seneste postforlig fik mulighed for at få et selvstændigt postnummer.

Det nye postnummer er godkendt af Horsens Kommune og af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

  

 


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori