Vis emner under Forside
Else Brouer, der er 60 år, glæder sig til at flytte ind i de nye seniorboliger på Sundbakken sammen med sin mand. (Foto: Per Algreen/Horsens Kommune)
29. juni 2017

Planlægning af bofællesskab for 50+-årige i Sundbakken er i fuld gang.

Af Vibeke Juul

Interessen var stor, da Horsens Kommune inviterede til et informationsmøde om byggeri af et nyt seniorbofællesskab for mennesker i alderen fra 50 og opefter.

Nu – to år senere – er planlægningen af de 30 seniorboliger på Sundbakken i fuld gang.

Selve byggeriet starter i slutningen af 2017, og man regner med, at de første boliger står klar til indflytning i januar 2019.

Ifølge Else Brouer, der er talskvinde for Seniorbofællesskabets Visitationsudvalg, har der været stor rift om boligerne. 25 er allerede udlejet, og en del mennesker vil gerne kontaktes senere angående en ledig bolig.

Fem boliger er dog fortsat ledige, og her vil seniorerne gerne have flere juniorer på banen.

Vi har en jævn fordeling fra 60 år og opefter. Størsteparten af lejerne er dog på den anden side af de 65 år, og da der helst skal være flow i aldersspredningen, kunne vi godt tænke os, at flere yngre lejere i 50’erne – og meget gerne aktive på arbejdsmarkedet - ville lægge billet ind, siger Else Brouer.

Hun tilføjer:

For at trives i seniorbofællesskabet skal man have den indstilling, at man vil fællesskabet. Det betyder ikke, at man skal være sammen 24 timer i døgnet, men man skal hjælpe hinanden og have lyst til at engagere sig i aktiviteter i Fælleshuset. Samtidig er det vigtigt, at man udviser en åben og tolerant holdning over for hinandens forskelligheder.

Ifølge Karin Holland, direktør for Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, er det vigtigt, at få beboere med fra den yngre ende, da selve grundlaget for seniorboligerne er, at man skal tage del i både det praktiske og det sociale fællesskab.

Boligerne er jo for alle, der ønsker at blive længst muligt i eget hjem. Og aldersspredningen er vigtig, fordi det først og fremmest er de yngre beboere, der skal bære udviklingen og sikre, at der sker en masse spændende ting. Samtidig kan seniorboligen for de yngre beboere være en god måde at forberede deres egen pensionsalder på.

Læs mere på www.sundbakken.info

Fakta

* Seniorbofællesskabet er en selvejende institution

* Byggeriet omfatter 30 boliger i to etager

* Boligerne placeres på Sundbakken 16 i Stensballe (tidl. Bakkeskolen)

* Størrelsen på boligerne er fra 65 til 105 kvadratmeter

* Målgruppen er folk i alderen 50 år og opefter


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori