Vis emner under Forside
En bygning i Horsens som trænger til en kærlig hånd.
12. juni 2017

Stor interesse for tilskud til bygningsrenovering i Horsens centrum.

I løbet af juni måned får en række ejere af bygninger i centrum besked om, om de har fået støtte til at forbedre deres udlejningsejendomme og udendørs arealer. Pengene kommer fra byfornyelsesmidlerne, som Horsens Kommune søgte hjem fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i starten af året.

Staten giver 12,5 mio., mens kommunen selv har valgt at betale 20 mio. ind til puljen, der skal være med til at give midtbyen et markant ansigtsløft. Erfaringsmæssigt vil midlerne dog få langt større effekt.

Ministeriet har lavet nogle beregninger, der viser, at de fleste bygningsejere bruger tilskuddet til at kickstarte en større renovering, og at de selv lægger ca. 3,5 krone i for hver krone, der gives i tilskud fra puljen. Vi forventer derfor en samlet investering i vores gamle bygninger og udearealer på et trecifret millionbeløb.

Siden puljen blev offentliggjort på et møde i april, har bygningsejerne stået i kø for at få mere at vide om støttemulighederne.

Ca. 130 bygningsejere deltog på det første infomøde om tilskudsordningen. På mødet blev der orienteret om puljen. Siden er der holdt 25 individuelle møder med bygningsejerne, og der er planlagt yderligere 20.

På det første infomøde i april regnede vi med, at ca. 40 ville deltage, men interessen var overvældende, og folk ringer stadig til os og efterspørger møder, fortæller Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for Teknik og Miljøudvalget.

Han tilføjer, at man ved udvælgelsen af renoveringsegnede bygninger vil prioritere de mest utidssvarende og synligt nedslidte ejendomme, hvor forskønnelsen kan have en afsmittende effekt på omgivelserne.

Der er plads til både små og større projekter.

  


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori