Vis emner under Forside
- På skolen kan vi hjælpe hinanden samtidig med, at vi har lærerne til at støtte os, siger Sikkersoq (forrest) og Victoria, der her ses med deres lærer Lisbeth Møller.
06. juni 2017

På Horsens Byskole er eleverne fysisk til stede på skolen op til afgangsprøverne.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

9. klasses eleverne på Horsens Byskole er i fuld gang med at forberede sig til afgangsprøverne, men som noget nyt foregår hele deres læseferie ikke derhjemme. Halvdelen af forberedelsestiden er henlagt til skolen afhængig af, hvornår de skal op til prøverne.

- Kravet om den fysiske tilstedeværelse på skolen har ikke været til diskussion, og det er der en grund til. Hvis de unge frit kunne vælge mellem at tilbringe læseferien derhjemme eller her, ville vi ikke være sikker på at nå målgruppen – nemlig dem, der vender dag til nat i læseferien, og som kan have svært ved at koncentrere sig om at forberede sig til prøverne, fortæller Dorthe Fredsted, der er viceskoleleder.

Hun tilføjer, at nogle elever synes, det er træls, at de ikke kan tilbringe hele læseferien derhjemme, men generelt hersker der en positiv stemning hos både elever og forældre.

Det gælder også eleverne Sikkersoq Kirsten Mathæussen og Victoria Bro Jensen, der begge går i 9. U.:

Vi kan godt have svært ved at tage os sammen til at læse derhjemme, og der er heller ikke andre at tale med. På skolen kan vi nemmere koncentrere os, og vi kan hjælpe hinanden. Desuden er lærerne 100 % tilstede for at støtte os, siger de og tilføjer, at deres forældre i starten synes, det var et mærkeligt initiativ, men at de nu bakker helt op om idéen.

Og netop forældrenes og lærernes opbakning er en vigtig del af det nye tiltag, fortæller Lisbeth Møller, der underviser i dansk:

Ved at være der for eleverne sender vi et signal om, at vi vil gøre alt for at støtte dem i deres eksamenslæsning, og at vi tror på dem. Men samtidig har vi også en forventning om, at forældrene holder deres børn til ilden og følger med i deres arbejde. Også selvom eksamenslæsningen foregår uden for hjemmets fire vægge.

Initiativet er led i Horsens Byskoles målrettede indsats i udskolingen, der har til formål at løfte alle elever fagligt og socialt.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori