Vis emner under Forside
Den nye ringvej åbner to måneder før tid, og allerede nu kan motionister og fodgængere bruge vejen. (Foto: Per Algreen/Horsens Kommune)
06. juli 2017

Motionister og fodgængere kan allerede bruge vejen nu.

Fredag den 18. august åbner Ringvej Syd mellem Vejlevej og Bjerrevej. Det er ca. to måneder før den planlagte dato. Det betyder, at horsensianerne kan tage vejen i brug, når de vender tilbage fra sommerferie.

Ifølge direktør for Teknik og Miljø, Jens Heslop, er der god grund til at glæde sig over den forestående åbning.

- Det er altid glædeligt, når tingene falder i hak. Jord- og asfaltarbejdet har skredet rigtigt hurtigt frem og vores entreprenør er langt foran tidsplanen, og der er derfor, at vi klar til at åbne vejen to måneder før tid. Det er et udtryk for et godt samarbejde mellem de forskellige aktører, der har været involveret i arbejdet, og det kan man kun være stolt af.

Men kan man ikke vente til, at kalenderen viser 18. august, er der også gode nyheder til den utålmodige. Kommunen har nemlig givet lov til, at man gerne må løbe, cykle, rulleskøjte eller gå en lille tur hen ad den 3 kilometer lange vej inden den officielle åbningsdato. Asfalten er nemlig allerede lagt på og størknet. Du skal blot huske at se dig godt for, da der stadig vil blive arbejdet på vejen. Dermed kan der være nogle forhindringer, du skal være opmærksom på.

- Selvom asfalten er lagt, kan vi ikke åbne vejen for biler før der er installeret trafiklys, opsat skilte, malet streger og sat belysning op, så trafiksikkerheden er i orden. Det bruger vi sommerferien på at få på plads. Men helt ny asfalt indbyder jo til rulleskøjteløb og en cykeltur, siger Jens Heslop.

Den nye vejforbindelse kommer særligt til at aflaste trafikken på Strandkærvej, Bankagervej og Vejlevej nord for Vestvejen. Ringvej syd kommer samtidig til at skabe en god forbindelse til E45, og det er både til glæde for private og for erhvervsdrivende i Horsens by.

Det er det lokale firma HM Entreprenør, der har forestået jord- og asfaltarbejdet.

 


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori