Vis emner under Forside
Tre cykelentusiaster - fra venstre Edith Skov Hansen, Oddur Gislason og Hans Skov Hansen - tilmeldte sig Aktivitetscentrets nye cykelhold. Det var for få, så nu bliver alle interesserede inviteret til et informationsmøde om intentionerne bag det nye initiativ.
06. juli 2017

Nu inviterer Aktivitetscenter Nørrevang til kaffemøde for at få flere med.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Tre cyklister mødte i maj op på Aktivitetscenter Nørrevang for at være med på et cykelhold.

Men tre var for få, mente aktivitetsmedarbejder Liz Langfeldt, der i samarbejde med ÆldreSagen har taget initiativ til cykelholdet. Derfor griber hun nu tingene lidt anderledes an.

For at få flere med på cykelholdet – og få input til hvordan cykelturene skal forløbe - bliver alle interesserede inviteret til et informationsmøde og en kop kaffe på Aktivitetscentret

mandag den 17. juli fra kl. 10.00-11.00.

I det første opslag om cykelholdet fik vi skrevet, at deltagerne skal cykle en rute på 15-20 km, og at holdet de første gange bliver fulgt af den tidligere professionelle cykelrytter Erik Skelde. Men da holdet skal være for alle, der har lyst til at cykle – også mindre ture - inviterer vi til et informationsmøde for at uddybe meningen med det hele, fortæller Liz Langfeldt og understreger, at deltagerne nu kan vælge mellem tre ruter, hvor ruten på de 15-20 km er den længste.

- Min mand mener, jeg cykler for hurtigt, siger 73-årige Edith Skov Hansen, der i mange år har været vant til at cykle på arbejde og nu slet ikke kan undvære motionen og den friske luft.

Deltagerne må også gerne tage deres el-cykler med.

Det er jo bestemt ikke meningen, at cykelholdet skal forberede sig til Tour de France-løbet, så hvis nogle er blevet væk på grund af præstationsangst, kan vi berolige dem. Formålet med cykelholdet er først og fremmest, at deltagerne skal hygge sig med hinanden, samtidig med at de nyder naturen fra deres cykelsadel, siger Liz Langfeldt.

De tre cyklister, der mødte op i maj, er dog ikke i tvivl om, hvilken rute de vælger, for de er vant til at cykle.

76-årige Hans Skov Hansen  har ligesom sin kone cyklet meget, men på grund af dårlige ben er han nu nødt til at bruge en el-cykel.

71-årige Oddur Gislason har for eksempel cyklet rigtig meget for år tilbage, men en diskusprolaps satte en stopper for de lange distancer. Nu drømmer hans kone imidlertid om, at han skal blive lidt mindre fyldig om maven, så han har meldt sig på cykelholdet.

Helt de samme ønsker om en smallere talje ligger ikke bag ægteparret Hans og Edith Skov Hansens lyst til at være med. De vil bare gerne nyde naturen, have noget motion og frisk luft.

Oddur Gislason cyklede for nogle år siden jævnligt mellem 40 og 80 km. Nu er han på banen igen og skal sammen med Erik Skelde stå for cykelholdet. Han har dog ikke længere ambitioner om at tilbagelægge de lange distancer.

Og selvom de ikke altid er lige enige om tempoet, så cykler de hver dag en tur sammen på 10 km.

Cykelholdet mødes hver mandag kl. 10.00 ved indgang A på Aktivitetscenter Nørrevang.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori