Vis emner under Forside
13-årige Mikkel Steen stortrives i rollen som Billy, som han spiller sammen med blandt andre Ulf Pilgaard.
10. januar 2017

13-årige Mikkel trodser autismediagnose og går på de skrå brædder med Danmarks største skuespillere.

Af Mette Pamperin Rasmussen

Han er kæk og slagfærdig på scenen, skriver anmelderne om 13-årige Mikkel Steen fra Brædstrup, som på trods af en autisme/ADHD-diagnose turnerer rundt i Midt- og Nordjylland som skuespiller i teaterstykket ’Vores Sensommer’. I rollen som Billy Ray Junior spiller han sammen med kendte skuespillere som Ulf Pilgaard, Lisbeth Dahl, Trine Pallesen, Martin Hestbæk og Troels Malling. Og det gør han med stor overbevisning på trods af, at han ingen professionel skuespillererfaring har.

At nå teaterdrømmen har ikke været lige ud ad landevejen. I skolen har Mikkel ofte følt sig forkert og anderledes. Men det ændrede sig, da han i sommer startede i Centerklasserne på Højvangsskolen i Horsens, som primært er for børn med ADHD og autismespektrumforstyrrelser.

På skolen får han den nødvendige ro og struktur. Og nu viser det sig, at han har et stort talent for skuespil. Mikkel er god til at leve sig ind i rollen som Billy og har meget let ved at huske sine replikker.

- Det er spændende og sjovt at spille sammen med de kendte skuespillere og jeg lærer meget, fordi de har den samme energi som mig. Jeg kan virkelig mærke, at de brænder for det, siger Mikkel Steen.

- Mikkels succes viser, at vores forsøg på at skabe en tryg skolehverdag giver et overskud til at udleve sine drømme og finde netop det, man brænder for og er god til. På skolen kan vi give den opmærksomhed, der er brug for, og Mikkels historie er med til at vise eleverne, at man kan, hvad man vil, når man har det godt, siger Mikkels matematiklærer, Birte Vinther Rasmussen.

Det var Mikkels mor, Majken Steen Thomassen, som var hurtig til at reagere, da der kom et opslag om skuespillere til rollen som Billy. Derefter gik det meget hurtigt med et tilbud om rollen efter en audition i Aalborg, som i den grad imponerede casterne.

Skuespillerlivet har medført lange køreture fra hjemmet lidt uden for Brædstrup og rundt i landet med Mikkel og han har fået lov til at få fri fra skolen i en periode. Men det er det hele værd.

- Det er fedt, når man føler, at man er noget værd. Det har jeg ikke prøvet så meget før. Jeg vil gerne være professionel teaterskuespiller eller at være med i en film – og hvis jeg ikke kan en af de to ting, vil jeg gerne være stuntman…, siger Mikkel Steen.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori