Vis emner under Forside
Beboer Holger Nielsen slapper af i en af de nye sofaer på Dronning Ingrids Hjem.
23. januar 2017

Dronning Ingrid genopstår på plejehjem i Brædstrup.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Dronning Ingrid, der døde i 2000, lever videre i manges bevidsthed, men på et plejehjem i Brædstrup genopstår hun nu på særlig nænsom vis.

Plejehjemmet, som før hed Vesterled, er med Hofmarskallatets tilladelse døbt Dronning Ingrids Hjem, og navneforandringen markeres med en reception for beboere, brugere, personale og pårørende fredag den 27. januar, 2017 kl. 11.00.


Der er krone over både "i" og "j" i navnet Dronning Ingrids Hjem. 

Det er dog ikke første gang, Dronning Ingrid ”huserer” på hjemmet. Institutionen blev bygget i 1975 som ét af Dronning Ingrids Gigtplejehjem, og her deltog dronningen selv i indvielsen.

Det gør hun af gode grunde ikke på fredag, men det vil ikke mindske følelsen af den royale ånd.

I dagens anledning rulles den røde løber nemlig ud, og med navnet ”Dronning Ingrids Hjem” – med behørig krone over både ”i” og ”j” – er der lagt an til en stilfuld velkomst.

Plejehjemmet, der i samme omgang skifter adresse fra Vesterled til Dronning Ingrids Vej, fejrer samtidig færdiggørelsen af en større ombygning, der har givet rummene mere lys og luft.


Et helt nyt indgangsparti er blot ét af mange tiltag på det tidligere Vesterled i Brædstrup.

Beboerne har fået nye indgangspartier, der er blevet malet, indkøbt nye møbler og meget mere.

Og lokalbefolkningen i Brædstrup har været med hele vejen, fortæller daglig leder Maybritt Hørup:

Vi startede med et møde, hvor alle der har tilknytning til plejehjemmet, kunne komme med deres ønsker til forandringer. Senere i processen har lokale håndværkere stået for ombygningen, mens en gruppe frivillige –også kaldet Vennerne – har haft travlt med at finde gamle Le Klint-lamper og Børge Mogensen møbler frem. Disse ting, der stammer fra Gigtplejehjemmets tid, kommer nu til deres ret igen – rengjorte og med nyt betræk, fortæller hun.

Der bor 27 ældre på Dronning Ingrids Hjem.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori