Vis emner under Forside
Det blå felt viser, hvilke områder der forventes at blive oversvømmet ved en 100 års hændelse om 100 år, forudsat at der ikke sker vandsikring.
02. januar 2017

EU-projekt giver mulighed for at finde de helt rigtige løsninger til at håndtere oversvømmelsesrisiko fra Horsens Fjord og vandløb.

Af Vibeke Juul

EU-midler skal medvirke til, at vi undgår flere oversvømmelser i Horsens i et fremtidigt klima med høj vandstand i Horsens Fjord og mere vand i vores vandløb.

I forbindelse med klimatilpasningsprojektet Life IP Coast to Coast Climate Challenge har EU givet Horsens Kommune et tilskud på 4 mio. kr. Pengene er øremærket til forundersøgelser af, hvordan man bedst muligt håndterer den stigende risiko for oversvømmelse fra fjord, vandløb og nedbør i forbindelse med klimaforandringer

Forundersøgelser som Horsens Kommune alligevel skulle i gang med.

Ifølge Flemming Larsen, der er afdelingsleder i Natur og Miljø i Horsens Kommune, giver pengene mulighed for at finde de helt rigtige klimaløsninger for kommunen:

Vi får nu midler til et kæmpe forarbejde med at løse de udfordringer vi har med at håndtere vandet, og som vi alligevel skulle i gang med i forbindelse med kommende vejplaner og omdannelser af midtbyen. For eksempel kan vi på baggrund af undersøgelserne bedre få fastlagt, hvor vi skal hæve terrænet, og hvor store pumper vi får behov for. Vi vil også bedre kunne finde frem til løsninger sammen med Horsens Vand, der gør, at overskydende regnvand ikke ledes for langt væk men i stedet kan udnyttes lokalt på en rekreativ måde.

Ud over klimasikring af Horsens Midtby omfatter projektet i Horsens Kommune en kortlægning i samarbejde med VIA University af mulighederne for lokal håndtering af regnvand i nye byudviklingsområder samt udarbejdelse af en samlet vandløbsmodel for Gudenåen.

Region Midtjylland stod bag den samlede ansøgning om EU-støtte på 52 mio. kr. 19 kommuner samt en række vidensinstitutioner, styrelser og vandselskaber deltager i projektet.

Planen er også, at kommunerne skal udveksle erfaringer og viden om projekterne.

Horsens Kommune skyder selv 2,6 mio. kr. i projektet, der skal løbe i seks år.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori