Vis emner under Forside
Vrønding er en af de landsbyer, som udviklede sig sidste år takket være midler fra Projekt Trygge Landsbyer.
04. januar 2017

400.000 kr. skal sætte yderligere fut i landsbyer ved Horsens.

Af Vibeke Juul

For tredje år i træk uddeler Horsens Kommune nu 100.000 kr. til hver af fire landsbyer, som kan diske op med nye og spændende initiativer i forbindelse med Projekt Trygge landsbyer.

I lighed med forrige år har det stor betydning, hvilke projekter landsbyerne påtænker at kaste sig over, og tankerne omkring landsbyudvikling skal helst samle så mange som muligt, siger borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By.

Han tilføjer:

Formålet med pengene er, at de skal skabe det gode liv i landsbyerne i form af udvikling og tryghed, men derudover bestemmer beboerne selv, hvad de skal bruges til. Og så er processen med at få endnu flere ildsjæle involveret også en vigtig del af projektet.

Sidste år modtog landsbyerne Grumstrup, Lundum, Vrønding og de tre småbyer Grædstrup/Slagballe/Davding hver 100.000 kr.

Pengene har landsbybeboerne blandt andet brugt på at lave en bålhytte i Grumstrup, en trækfærge til børnene i Vrønding, shelter i Lundum, æblelund og streaming af foredrag fra folkeuniversitetet i Grædstrup/Davding/Slagballe.

Formålet med Projekt Trygge Landsbyer, som Horsens Byråd står bag, er at skabe tryghed, fællesskab og udvikling i lokalsamfundet.

For at komme i betragtning skal landsbyerne sende en kort ansøgning og senest mandag den 30. januar sende dem til borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By, Åboulevarden 52, 8700 Horsens eller på mail til jesper.nielsen@horsens.dk

I udvælgelsen lægges der særlig vægt på, at landsbyen som helhed vil bakke op.

  


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori