Vis emner under Forside
Beredskabet holder en informationsaften sidst i januar, hvor du kan få mere at vide om, hvordan du bliver frivillig.
18. januar 2018

Beredskabet holder informationsaften om at være frivillig.

Mandag den 29. januar kl. 19:00 holder Beredskabet informationsaften om at blive frivillig. De søger nemlig frivillige til at hjælpe med at forebygge og afhjælpe ulykker. 

- Du har nu mulighed for at hjælpe andre, som har behov for det, uden du får noget for det, siger Marie Lønnqvist Tronborg, der er frivillig i forplejningstjeneste, når man spørger hende om, hvorfor man skal melde sig til. Umiddelbart lyder det ikke som en god handel, men spørger du Maria, er man ikke i tvivl om, at det betaler sig.

- Du bliver betalt i smil og taknemmelighed, og det er nok for mig. Jeg kan klart anbefale det.

Nye kompetencer og spændende oplevelser
Beredskabet søger nye frivillige til Forplejningstjenesten og Klimaberedskabet, som er et helt nyt initiativ. Fælles for de to områder er, at du får tildelt ca. 100 timers uddannelse inden for bl.a. førstehjælp, psykisk førstehjælp og arbejdssikkerhed. Og det er også det, som tiltrækker Mads Cosmus Mondrup Olesen, som skal være en del af det nye Klimaberedskab.

-  Jeg vil gerne være med i Klimaberedskabet, fordi jeg får lov til at hjælpe andre samtidig med, at jeg får ny viden og en ny uddannelse, som jeg også kan bruge i mit civile liv, siger Mads Cosmus Mondrup Olesen.

I Klimaberedskabet skal man stå klar og hjælpe til, når der f.eks. er varsler om storm og kraftig nedbør. For Mads er det et særligt vigtigt område:

- Som klimaet udvikler sig for tiden, så bliver Horsens ramt hårdere og hårdere. Det er derfor vigtigt, at vi har nogle folk, som ved hvad de laver. Efter stormen Gorm hjalp vi med at rydde op hele natten, så folk kunne komme på arbejde dagen efter. En telefonpæl var f.eks. væltet over vejen. Jeg tror ganske enkelt, at vi kommer til at se flere og flere af disse episoder, og derfor får vi brug for folk, som har specielle kompetencer.

I Forplejningstjenesten sørger man for, at folk får noget at spise. Man kan også komme ud for, at man skal hjælpe personer, der er blevet evakueret fra et større område. Det kan f.eks. være pga. en slem ulykke eller voldsomt vejr, hvor folk ikke har mulighed for at komme hjem. Her kan der være tale om midlertidig indkvartering.

De fleste kan være med
- Der er plads til alle. Også selvom du har en lille skavank. Det skal vi nok finde ud af, siger Marie Lønnqvist Tronborg smilende og tilføjer:

- Det vigtigste er, at du har lyst til at hjælpe andre og har mod på at prøve noget nyt. Du kan jo altid bare komme og høre lidt om det til informationsmødet, og så kan du tage stilling bagefter.

Man tilmelder sig informationsmødet på Service og Beredskabs hjemmeside. Service og Beredskab er en del af Horsens Kommune

Tilmeld dig her: http://serviceogberedskab.horsens.dk/Bliv%20frivillig%20i%20beredskabet


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori