Vis emner under Forside
Horsens Kommune fjerner nu de sidste 20 miljøstationer.
22. januar 2018

Horsens Kommune går en bedre tid i møde.

Nu er det slut med at bære flasker og papir hen til de gamle miljøstationer. Horsens Kommune fjerner nemlig de sidste 20 miljøstationer nu.

- Det er nærmest en epoke, som slutter, men det er en bedre tid, vi går i møde. Som et eksempel, så indsamler vi mere papir og pap med vores nye affaldsordning. Vi er gået fra at indsamle 51% papir og pap til 67% på kun to år. Det synes jeg er flot. Og når de sidste horsensianske husstande kommer med på den nye affaldsordning her til sommer, så bliver de tal kun endnu bedre, siger afdelingsleder for Affald og Genbrug, Marie Lindberg Tefre.

Brug de nedgravede affaldsstationer
Før den nye affaldsordning skulle man selv aflevere sit papir og glas ved miljøstationerne, men det er slut, når de sidste husstande kommer på den nye affaldsordning.

- Til sommer kommer de sidste husstande på den nye affaldsordning, og indtil de kommer på den, skal de bare bruge de nedgravede affaldsstationer i stedet for miljøstationerne, hvis de skal af med papir og glas. I dag er der omkring 20 miljøstationer tilbage i midtbyen. På samme område er der lige nu 60 nedgravede affaldsstationer og der kommer flere, så det burde være til at finde en nedgravet affaldsstation, som er tæt på, siger Marie Lindberg Tefre. 

Den nye affaldshåndteringsplan vedtog Horsens Byråd i december 2013, hvor det blev besluttet, at alle husstande skulle sortere deres affald i fire forskellige typer affald.

I dag er 92 % af alle husstande med i ordningen, og de resterende husstande kommer på den nye ordning her til sommer. Det er dog med undtagelse af Endelave. Det er kommunens mål at nå 50 % genanvendelse i udgangen af 2018, og det er regeringens mål at nå 50 % genanvendelse inden 2022. I august 2017 genanvendte vi 47%

 

 

 


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori