Vis emner under Forside
Studerende Mette Høj (tv), ser frem til at kunne få vejledning af en fysioterapeut under uddannelsen - her taler hun med fysioterapeut Rie Lorentzen.
24. februar 2017

Nyt cafétilbud skal fastholde studerende på Social- og sundhedsuddannelsen.

Af Mette Pamperin Rasmussen

Træning, kostvejledning og støttende samtaler er eksempler på de tilbud, som de studerende på social- og sundhedsskolen i Horsens kan se frem til. En ny sundhedscafé skal hjælpe de studerende med at holde fast i deres uddannelse, når der opstår udfordringer.

Cafétilbuddet, som Vital Horsens, Centrum for Sundhed og træning i Horsens Kommune, står for i samarbejde med uddannelseskonsulenterne i kommunen, er kommet i stand på baggrund af et stort frafald blandt de studerende på uddannelserne. Frafald som i mange tilfælde skyldes personlige udfordringer hos de studerende, samt behov for ekstra støtte.

- Vores mål er at sætte gang i netop de sundhedsmæssige tiltag, der skal til for at styrke elevernes sundhed både fysisk, psykisk og mentalt. Vi skal sikre, at deres kroppe er fysisk stærke og kan holde til at arbejde i faget som sosu-hjælper/assistent, og være med til at styrke elevernes selvværd og robusthed, så de motiveres til at fortsætte deres uddannelse, siger Line Stausgaard Hansen, daglig leder på Vital Horsens.

Sundhedscaféen holder til på Social- og Sundhedsskolen, og er åben hver tirsdag fra kl. 11.30 til 14.00. Her vil der være en fysioterapeut, ergoterapeut en diætist samt en uddannelseskonsulent fra kommunen, som eleverne kan snakke med, ligesom der bliver sat forskellige aktiviteter i gang, alt efter hvilke udfordringer, eleverne kommer med.

- Vi forsøger at tage udgangspunkt i den enkeltes behov og hjælpe den enkelte derfra. Det betyder meget for os, at de studerende selv er med til at definere, hvad der skal ske i caféen," siger fysioterapeut Rie Lorentzen

Mette Høj, studerende på grundforløb 2 på SSA-uddannelsen er godt tilfreds med muligheden for sparring og forskellige sundhedstilbud.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé med lidt mere fokus på sundhed for de studerende. Vi kan spørge om hjælp til eksempelvis madlavning, nu hvor er mange af os er på SU. Det er fedt, at det en diætist, der siger det. Viden bliver mere interessant, når den kommer fra en ekspert på området. Jeg har også lidt problemer med min ryg, og så er det godt, at man også kan tale med en fysioterapeut. Alt i alt er det godt, at man kan få hjælp med sine udfordringer både de fysiske og psykiske.

Der er desuden et sundhedstilbud på vej til sosu-hjælper/assistentelever, der er ansat i Horsens Kommune.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori