Vis emner under Forside
- Det er rigtig godt, at der nu er lavet en veteranpolitik, for det smitter også af på os. Hvis vi ser, at vores fædre bliver hjulpet, får vi det selv bedre, mener 15-årige Victoria Jensen, der glæder sig til medaljeoverrækkelsen.
17. februar 2017

Første gang at krigsveteraner samles i Horsens for at hædre børn af hjemvendte sårede soldater.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Børn af hjemvendte sårede soldater har brug for opmærksomhed og anerkendelse.

Derfor modtager seks af dem nu medaljer for deres udholdenhed. Fælles for børnene er, at deres fædre lider af posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) efter at være blevet såret i tjeneste.

Borgmester Peter Sørensen står for overrækkelsen, der foregår

lørdag den 25. februar 2017 kl. 13.00

på Horsens Ny Teater.

Det er Naturgruppen under Landsforeningen Krigsveteraner & Pårørende i Horsens, der i samarbejde med Horsens Kommune inviterer til arrangementet, som er det første af sin art i Danmark.


- Børn af krigsveteraner har deres problemer at slås med, men medaljeoverrækkelsen skal være med til at gøre dem til en aktiv del af samfundet, siger Harald Jensen, der selv er krigsveteran.

Ifølge Harald Jensen, der selv er krigsveteran og initiativtager til foreningen ”Krigsveteraner og pårørende” i Horsens, føler børn af krigsveteraner sig ofte svigtet af systemet. Ikke mindst i skolen hvor de hjemvendte soldaters hverdag med hjemløshed og trang til isolation kan være et ømtåleligt emne at tage op.

 Tavsheden kan være stærkt nedbrydende for børnene, men ved at give dem en medalje, anerkender vi som samfund, at de også yder en kæmpe indsats, siger Harald Jensen.

Victoria Jensen på 15 år er en af medaljemodtagerne. Og hun er stolt over det:

Jeg ser medaljen som et bevis på, at samfundet respekterer den indsats, vi som familie også er nødt til at yde. Jeg glæder mig virkelig til at modtage anerkendelsen sammen med de andre børn, fortæller Victoria, der var nyfødt, da hendes far kom hjem efter seks års ophold i en krigszone.

Selvom faderen fungerer godt i dag, skal familien stadig tage særlige hensyn til ham. For eksempel altid huske på at gøre opmærksom på deres tilstedeværelse, så han ikke bliver forskrækket.

Efter medaljeoverrækkelsen er der en sammenkomst for pårørende og øvrige gæster.

Arrangementet udspringer af Familienetværket, som er en selvstændig organisation, der hjælper veteranfamilier.

Horsens Kommune har en veteranpolitik, der blandt andet skal sikre hjælp til hjemvendte soldater, som har det særligt svært.

 


Vælg periode for nyheder
« 2016
seneste 2017
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori