Vis emner under Forside
Frivillige på besøg på Horsens Kunstmuseum. (Arkivfoto)
23. februar 2017

Sund By i Horsens vil samle gruppe om fælles oplevelser inden for kunst og kultur.

Af Vibeke Juul

Bliver vi gladere og mere tilfredse af at åbne sindet for kulturelle oplevelser?

Det søger Horsens Sund By svar på og starter derfor en særlig kulturgruppe med navnet ”Kultur og Trivsel.” Der er plads til 20 deltagere i gruppen, og der er stadig ledige pladser.

For at komme i betragtning skal deltagerne være fyldt 18 år, og de skal være åbne over for kunst og kultur. Mennesker, der ikke selv opsøger kulturelle oplevelser særlig tit – for eksempel på grund af et svækket helbred - er særligt velkomne.

Borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By Butikken, fortæller:

Her i Horsens Kommune er vi også en del af kulturåret. Samtidig er kombinationen af kultur og sundhedsfremme ved at vinde indpas, så vi har valgt at gå skridtet videre og afprøve, hvad kulturelle oplevelser gør ved folks trivsel og livsglæde. For at få et fyldestgørende indtryk af det, bliver nogle af deltagerne interviewet både før og efter forløbet.

Planen er, at kulturgruppen i perioden fra marts til december mødes to gange om måneden og så vidt muligt i dagtimerne: den ene gang for at deltage i et kulturelt arrangement, den anden for at få en snak om oplevelsen.

Deltagerne er selv med til at udforme programmet, der kommer til at indeholde en bred vifte af kulturelle og kunstneriske udtryk. Dog ligger tre kulturelle oplevelser fast: et besøg på Freedom Prison på FÆNGSLET, en særudstilling på Horsens Kunstmuseum og en male-workshop i samarbejde med en billedkunstner. Hertil kommer et indslag med højtlæsning på Horsens Bibliotek.

Ifølge Jesper Nielsen er håbet, at forløbet vil have så positiv en effekt på deltagerne, at de efterfølgende vil have endnu mere lyst til at engagere sig i kunst og kultur.

Deltagerne skal selv betale 200 kr. for hele forløbet. Øvrige udgifter dækkes af Familien Hede Nielsens Fond og Gurli og Hans Engels Fond.

Tilmelding skal ske senest den 7. marts til borgerkonsulent Jesper Nielsen i Sund By på tlf. 76 29 36 75.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori