Vis emner under Forside
Direktør Christian F. Johansen er glad for at være iværksætter i Horsens. Dog har han et lille opråb: vi skal skilte mere med, at Horsens er en arbejderby, der kan levere både faglært og ufaglært arbejdskraft til virksomhederne.
06. februar 2017

Antallet af levedygtige virksomheder efter fem år, er højere i Horsens end på landsplan.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Antallet af iværksættere, som driver deres virksomhed efter fem år, er højere i Horsens end på landsplan. 65,3 % af iværksætterne er således fortsat i gang mod 60,7 % på landsplan.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge borgmester Peter Sørensen er det tilfredsstillende at se, at den indsats, Horsens Kommune gør for at servicere iværksætterne og understøtte dem i deres videre udvikling, giver resultater:

Her i kommunen arbejder vi på at bevare så bred en vifte af virksomheder som muligt, men det er klart, at iværksætterne udgør en særlig gruppe, fordi de er med til at sikre et innovativt miljø på en ny og anderledes måde, siger Peter Sørensen.

Én af de iværksættere, som turde springe ud på dybt vand, er Christian F. Johansen, direktør og medejer af virksomheden NG Zink, der leverer tagrender, tag og facadeløsninger.

På grund af pladsmangel flyttede virksomheden for tre år siden fra Hedensted til Kometvej i Horsens, hvor den nu har fundet de optimale rammer.


- De iværksættere, der planlægger og planlægger, kommer aldrig i gang. Det gælder om at satse, siger Christian F. Johansen, der selv sprang ud i at etablere NG Zink sammen med to kompagnoner. 

For Christian F. Johansen har et vigtigt udgangspunkt som iværksætter været at indhente professionel hjælp til at få lagt et budget for, hvor mange penge firmaet skulle bruge på investering og over hvor lang tid.

Den strategi har vist sig at være gunstig for virksomheden, der i dag tæller 17 ansatte.

Da jeg i sin tid konsulterede min bankrådgiver var reaktionen: er du nu sikker på, at det her er en god idé? Og nej, det var jeg ikke sikker på, for i så fald havde det heller ikke været så spændende at kaste sig ud i. I mit verdensbillede er succesfuld iværksætteri lig med både at kunne tænke fornuftigt (læs: slå små brød op) og samtidig turde springe ud uden at vide helt præcist, hvor man lander.

En sådan tilgang til virksomhedsdrift kræver imidlertid livliner undervejs. NG Zink har da også gjort brug af midler fra Væksthus Midtjylland, ligesom firmaet er medlem af Business Horsens.

Som iværksætter har man ikke ret meget tid, og det kan gå ud over netværket. Derfor betyder det utrolig meget for os at vide, at vi kan tilkalde den fornødne ekspertise, der kan undersøge tingene for os, når vi har brug for det, siger Christian F. Johansen.

I Horsens har iværksætterne i løbet af de seneste fem år udgjort 6,2 % af beskæftigelsen mod 7,2 % i hele landet.

Fakta

NG Zink A/S:

  • Har tre indehavere og 17 ansatte
  • Leverer råmateriale og færdigt producerede produkter inden for tag og tagrender i zink, kobber og aluminium
  • Råder over 5000 kvadratmeter produktion/lager

 


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori