Vis emner under Forside
Andreas Steenbergs Plads - den historiske plads foran Banegården - har fået helt nyt liv.
11. december 2017

Den historiske plads foran Banegården har fået helt nyt liv.

Fredag den 15. december bliver den nyrenoverede Andreas Steenbergs Plads indviet. Den 6.000 kvm. store plads har siden juni sidste år været under omfattende renovering. Arealet har før været delt mellem Horsens Kommune og boligorganisationen Beringsgaarden, som er gået sammen om at skabe den nye, fælles plads.

Den historiske plads foran Banegården har nu fået helt nyt liv. Belægning, bænke og belysning er blevet udskiftet. Der er blevet lagt en parkeringsetage ned under pladsen. Triton er blevet renset og opsat i nye omgivelser. Og senest er der plantet over 80 særligt udvalgte træer efter en sindrig plan, der bl.a. tager højde for blomstringsperioder og farvespil.

Den nye forstationsplads giver midtbyens beboere og besøgende et nyt grønt åndehul samtidig med, at den byder velkommen til dem, der ankommer med toget. Pladsen forventes også at blive et samlingssted for de studerende på det kommende campus til både hygge, samvær og studieaktiviteter.

”Det er blevet en fantastisk plads – og det er stort at få lov til at indvie den” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen.

”Én af de mange ting, jeg synes er helt fantastisk, er at man har genbrugt de sten, der lå på pladsen dengang busserne holdt her, og at man har brugt de gamle kajsten fra inderhavnen og granitfliserne fra det tidligere Ceres-bryggeri. På den måde fortæller pladsen en helt unik Horsens-historie, samtidig med at den tilfører nyt liv” tilføjer Ole Pilgaard Andersen.

Renoveringen af pladsen er resultatet af et tæt samarbejde mellem Andelsboligforeningen, Beringsgaard, Realdania og Horsens Kommune. Beringsgaarden ejer den østlige del af pladsen og den nye parkeringskælder til 88 biler, der er opført nedenunder. Kommunen ejer den del af pladsen, der vender ud mod Banegården, og foreningen Realdania har bidraget med dele af finansieringen til den omfattende renovering. Projektet er en del af Realdanias kampagne, Det gode boligliv, som støtter projekter, der udvikler og fornyer de almene boligområders fælles faciliteter og viser nye veje til et godt boligliv.

”Det har været et rigtig godt samarbejde, og det viser jo bare endnu engang, hvad vi kan her i Horsens, når vi samarbejder på tværs” siger Ole Pilgaard Andersen.

Programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen siger: ”Den nye plads i Horsens er et godt eksempel på, hvordan en central, offentlig plads – som mange mennesker krydser dagligt, og som fungerer som velkomst til byen - kan kobles med en privat boligforenings udearealer. Pladsen giver nu både bedre adgang for flere mennesker. Samtidig rummer den flere funktioner, der gør den mere attraktiv.

Den officielle indvielse af pladsen finder sted den 15. december kl. 11.00 med taler fra bl.a. formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen, Beringsgaardens formand, Niels Karl Grønlund og programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen.

 

 


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori