Vis emner under Forside
Stierne syd for Nørrestrand bruges flittigt af besøgende, som nyder roen, når de går tur ved kanten af mosen, eller når de nyder udsigten fra toppen af de markante skrænter.
25. august 2017

Horsens Kommune beskærer bevoksning ved Nørrestrand.

Af Vibeke Juul

Folk kan i de næste 14 dage høre lyde fra motorsave i området ved Nørrestrand.

Kommunen er nemlig i gang med at rydde bevoksningen på fire skrænter - eller udsigtskiler - ned mod Nørrestrand og Sundet, nærmere betegnet ved Georg Rasmussens vej og for enden af Rønnevej.

Arbejdet er et led i Horsens Kommunes kamp for at bevare de mange forskellige planter og insekter, der findes i området – og samtidig sikre beboere og andre et frit udsyn til Nørrestrand.

Horsens Kommune er i fuld gang med fortsat at sikre udsigten og et spændende dyre- og planteliv i området ved Nørrestrand. Beskæringen foregår i de med gult afmærkede udsigtskiler.

Ifølge biolog Frida Franko-Dossar, Natur og Miljø, er det nødvendigt at have et konstant fokus på skrænterne, da området har så stor grokraft, at skoven uden pleje vil lukke sig omkring Nørrestrand inden for få årtier.

Hvis vi ingenting gør, vil hele området med tiden springe i skov, og som følge heraf vil både den flotte udsigt og de mange spændende planter og insekter knyttet til de åbne naturarealer forsvinde, fortæller Frida Franko-Dossar.

Udover de fire udsigtskiler vil skrænten langs med Sundet også blive ryddet. Rydningen genåbner udsigten over Sundet mod Horsens fjord, og samtidig skabes der mulighed for etablering af en ny græsningsfold her, hvor kvæget kan passere fra ned til mosen.

Mosen vest for Sundet har tidligere huset tusindvis af orkidéer, men bestanden er gået tilbage på grund af tilgroning.

Området ved Nørrestrand er både beskyttet natur og reguleret af en landskabsfredning.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori