Vis emner under Forside
Over 100.000 gæster har besøgt Den Genfundne Bro.
16. august 2017

I uge 32 steg besøgstallet med 75 % i forhold til samme uge sidste år.

Af Vibeke Juul

I morgen – torsdag den 17. august – runder Den Genfundne Bro ved Gammelstrup det legendariske besøgstal 100.000.

Det reelle antal gæster på broen, der er blevet en af kommunens største turistattraktioner, er imidlertid langt større.

Den Genfundne Bro blev indviet i december 2015, men Horsens Kommune fik først opstillet en tæller derude for et år siden.

Siden åbningen er antal gæster steget støt. I sidste uge besøgte 1800 flere mennesker broen, end tilfældet var sidste år på samme tid. Det svarer til en stigning på 75 %.

Og det kommer lidt bag på Tony Bygballe, Horsens Kommune, at interessen for den gamle bro fortsat er så massiv.

Da vi indviede broen, regnede vi med, at besøgstallet ville klinge lidt af med tiden eller i bedste fald holde sig stabilt. Men det stik modsatte er sket. I sommerferieugerne har 13 % flere gæster således besøgt broen i forhold til samme uger sidste år, siger Tony Bygballe, der håber, at den store interesse kan være med til at løfte andre turistmæssige tiltag i området.

I anledning af, at besøgstallet runder det magiske tal, vil borgmester Peter Sørensen overrække gæst nr. 100.000 en buket blomster kl. 12.00.

Siden Den Genfundne Bro er dukket frem af dæmningen, er der sket flere forbedringer i området. Blandt andet er der lavet parkeringspladser til ca. 50 biler plus buspladser, og der er etableret toiletter.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori