Vis emner under Forside
Jette Nielsen fra Horsens blev noget overrasket, da hun ankom til Den Genfundne Bro og blev mødt af en borgmester med en buket blomster.
17. august 2017

Jette Nielsen fra Horsens fik sig en overraskelse, da hun besøgte Den Genfundne Bro for første gang.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Det kom som noget af en overraskelse for Jette Nielsen fra Horsens, da hun torsdag blev gæst nr. 100.000, som besøgte Den Genfundne Bro ved Gammelstrup og i den forbindelse modtog en buket blomster af borgmester Peter Sørensen.

Jeg kender området herude særdeles godt men har aldrig været på broen, så i morges sagde min mand og jeg til hinanden, at nu skulle det være, inden det bliver regnvejr de næste tre dage. At jeg så lige skulle blive gæst nr. 100.000 er da bare helt fantastisk, siger Jette Nielsen.

Horsens Kommune opsatte for et år siden en persontæller, men eftersom broen blev indviet i december 2015, er det reelle besøgstal langt højere.

- De fleste gæster starter deres udflugt på Den Genfundne Bro og spørger derefter, hvad der ellers er at se i området, fortæller Jesper Sandgaard, der er ansat af Horsens Kommune som guide.  

Jesper Sandgaard, der er ansat i Horsens Kommune som guide, mærker også den stigende interesse.

- Hele sidste år havde jeg 80 guidede ture. Nu har jeg allerede haft 110, fortæller han og tilføjer, at det ikke kun er i sommerperioden, at folk valfarter til broen. Den trækker folk til hele året rundt.

Blandt de mange besøgende er pensionistforeninger fra hele landet, som arrangerer busture til området.

Og udflugterne starter tit med udgangspunkt i Den Genfundne Bro.

Ofte går de samme spørgsmål igen.

En del vil gerne vide, hvad der er sket med den gamle bro. De synes, broen er så flot, at det må være en kopi. Så må jeg fortælle dem, at det altså er den ægte vare, de står på, siger Jesper Sandgaard.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori