Vis emner under Forside
Karsten i fuld gang med en af sine mange opgaver: at fodre pappresseren.
24. november 2016

Virksomheder gør en stor indsats for at få udsatte borgere ud på arbejdsmarkedet.

Af Vibeke Juul
Foto: Per Algreen

Flere borgere med handicap får fast arbejde i Horsens Kommune.

I 2008 var 40 borgere i ekstern støttet beskæftigelse. I dag er tallet 140.

Succesen med at få borgere med et handicap ud på arbejdsmarkedet under så almindelige vilkår som muligt og med støtte fra jobkonsulenter skyldes først og fremmest et effektivt samarbejde mellem virksomhederne og kommunens afdeling for ekstern beskæftigelse om at matche de handicappede borgere med de rigtige jobs.

Virksomhederne er generelt rigtig gode til at inkludere denne gruppe af borgere, hvilket er forudsætningen for, at det lykkes. Uden deres positive indstilling kunne vi ikke nå i mål med denne indsats, der har til formål at give borgerne så aktivt og indholdsrigt et liv som muligt, siger driftschef Cate Kristiansen, Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte i Horsens Kommune.


Hvis Karsten er i tvivl om noget, kan han altid spørge én af sine kolleger - her Troels Hjalte Kristensen. Og hvis der er ting, Karsten har svært ved at sige til kollegerne eller til sin chef, kan han altid få hjælp hos kommunens jobkonsulent, der også står klar med råd til virksomheden.

Den 46-årige førtidspensionist Karsten Nielsen er én af dem, som er kommet på den rigtige hylde. Han har nu i et år haft job i Netto på Grønlandsvej i Horsens og arbejder fire dage ugentligt fra kl. 9.00-14.00 med at fylde varer på hylder, rydde op, feje m.m. Han møder som regel altid på arbejde en halv time før, for som han siger ”jeg kan godt lide at være forberedt.”

Karsten, der er lettere udviklingshæmmet og synshandicappet, har tidligere haft et beskyttet job i kommunens interne beskæftigelse men er nu ansat i job med løntilskud for førtidspensionister.


Det betyder rigtig meget for Karsten at have et job, hvor der sker noget. Det har han fået i Netto.

Før puttede jeg skruer i poser, men det her arbejde giver meget mere mening, for jeg kan se, at der sker noget. Jeg kan magte opgaverne og føler mig tryg, siger Karsten, der også er glad for kontakten med kollegerne og kunderne.

Dennis Kamp, der er butiksbestyrer i Netto, er også tilfreds med at have Karsten ansat.

Faktisk er det ret exceptionelt, at en medarbejder, der starter i praktik, ender med at få fast arbejde. Ansættelsen har naturligvis krævet en indkøring. Vi stiller krav om, at alle vores medarbejdere uanset ansættelsesvilkår er stabile og i stand til at tage et selvstændigt initiativ, Desuden kan vi lynhurtigt se, om folk vil arbejde eller ej. I Karstens tilfælde har jeg ikke været i tvivl, siger Dennis Kamp.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori