Vis emner under Forside
Byområdet, hvor der skal gennemføres Områdefornyelse.
08. december 2016

Ombygning af Søndergade er det første af mange projekter, som Horsens Kommune nu går i gang med.

De næste fem år vil en stribe store projekter omdanne Midtbyen og løfte den op i en ny liga.

Søndergade bygges om, åen føres tilbage til Åboulevarden, umoderne lejligheder sættes i stand, trafikken rundt om midtbyen omlægges, Campus-rokaden gennemføres, og mange flere projekter bliver sat i gang.

Det første projekt, der gennemføres, er en ombygning af Søndergade. Planlægningen er gået i gang, og der er dannet en Søndergadegruppe, der skal følge og kommentere projektet. Gruppen er sammensat af medlemmer fra CityHorsens, bygningsejere, beboere og interessegrupper.

Helhedsplan for Midtbyen
Alt dette kan ske på baggrund af, at Teknik og Miljøudvalget tirsdag den 7. december 2016 vedtog en samlet strategi for Midtbyen og et program for et stort Områdefornyelsesprojekt.

Hermed sikres der, at disse mange projekter bliver tænkt sammen i en helhedsplan for Midtbyen. Nøgleordene i planen er liv, grønt og sammenhæng. Planerne baner samtidig vej for, at der kan opnås nationale tilskud til at udvikle midtbyen.

Strategien er et resultat af arbejdet med Midtbyen siden 2009, offentlige høringer med over 450 borgere samt Campusrokaden. Vi har i løbet af hele processen fået rigtig mange spændende idéer og input, som der nu skal arbejdes videre med, fortæller Lene Krogh, arkitekt og projektleder for Midtbystrategien og Områdefornyelsen.

God dialog
Peter Otto Nielsen, der er næstformand i Business Horsens’ bestyrelse, glæder sig til samarbejdet omkring udviklingen af Søndergade:

Fra detailhandlens side glæder vi os rigtig meget over, at Søndergade nu får den overhaling, vi har ventet på. Det bliver selvfølgelig hårdt, mens arbejdet står på. Men vi er i en god dialog med kommunen, hvor vi planlægger processen, så godt vi kan. Jeg glæder mig over, at handleoplevelsen nu gøres endnu mere spændende, end den er i dag.

Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) forpligter det, når en by som Horsens udvikler sig fra at være provinsby til at være en stor by:

Jeg er stolt over hele den proces, Horsens har været igennem, og det engagement der er udvist. Jeg er sikker på, det vil gøre byen endnu bedre for de folk, som bor her, ligesom det vil være med til at tiltrække nye borgere.

Spændende fremtid
Også formanden for Teknik- og Miljøudvalget Ole Pilgaard Andersen (DF) glæder sig over det gevaldige løft, nyskabelserne vil give Midtbyen:

Boliger og veje vil blive gjort i stand, og vejsystemet omlægges, så der kun vil køre biler, som har ærinde i Midtbyen. Det bliver en spændende fremtid, vi går i møde.

Byådet behandler Midtbystrategien og Områdefornyelsen på deres sidste møde i år den 13. december 2016. Herefter kan strategien læses på www.horsens.dk


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori