Vis emner under Forside
”Humøret er i top, når vi tramper af sted på motionscyklen.”
22. december 2016

Hopper på kondicyklen for at forsinke symptomer på demenssygdom.

Af Mette Pamperin Rasmussen

En tur på kondicyklen med sved på panden kan gøre en verden til forskel på humør, fysik – og på demens. Derfor træner en gruppe mennesker med begyndende til middelsvær demenssygdom hver onsdag i træningscentret på Præsthøjgården i Horsens Kommune.

Motion kan nemlig være med til at forhale sygdommens følger og være medvirkende til, at man bevarer sit funktionsniveau længst muligt.

Hver onsdag mødes de seks deltagere i gruppen, hvor de sammen med en fysioterapeut og en ergoterapeut træner og spiser frokost sammen. De hepper gerne på hinanden, så det lykkes lige at tage 300 meter mere på kondicyklen. Ud over den fysiske træning, træner de også deres kognitive evner, det vil sige evner til at forstå og genkende sammenhænge, på en stor touchskærm.

”Humøret kan godt være påvirket, når man ikke kan huske – og derfor kan det være svært at komme ud ad døren. Men det vender ofte, når vi har trampet af sted på motionscyklen.

Vi søger for at have det sjovt, og grine og bruge humor, for det kan være svært, at leve med en demenssygdom,” siger ergoterapeut Jeanette With Linder.

Derfor er det også med et smil på læben og en god fysisk træthed, at de fleste forlader træningstimen.

”Min træning kører helt efter planen,” siger Børge Thingbak, der samtidig er i gang med at genoptræne efter en blodprop. Han foretrækker romaskinen og stepmaskinen, når de er i træningslokalet. ”Nogle dage er bedre end andre, men her er vi gode til at give hinanden energi, og det giver overskud”.

Træningen er en del af Horsens Kommunes tilbud til personer med demens. Kommunen er med i det landsdækkende samarbejde, Demensalliancen. Demensalliancen har til formål at skabe et demensvenligt Danmark, hvor alle personer med demens, deres pårørende og personalet har et værdigt liv, hvor de aldrig er alene med demens.

Deltagerne på holdet sørger for at have det sjovt, når de træner sammen.


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori