Vis emner under Forside
Antallet af unge, der søger ind på en ungdomsuddannelse stiger mere i Horsens Kommune end på landsplan.
08. december 2016

Unge i Horsens Kommune rykker mest på landsplan.

Af Vibeke Juul

Flere og flere unge i Horsens Kommune vælger at starte på en ungdomsuddannelse.

Ifølge Kommunernes Landsforenings seneste tal for skoleområdet er Horsens Kommune den kommune i landet, der har oplevet den største stigning i andelen af unge, der var i gang med en ungdomsuddannelse ni måneder efter, at de havde forladt folkeskolen.

Der er således tale om en stigning på 7,1 procentpoint i perioden fra 2013 til 2014.

På landsplan er det modsatte tilfældet. Her er der i samme periode sket et fald på 2,7 procentpoint i antallet af unge, der vælger denne vej.

Ifølge Horsens Kommunes borgmester Peter Sørensen skyldes den positive udvikling først og fremmest et systematisk og unikt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og kommunen. Et samarbejde som er blevet yderligere styrket ved etablering af Ungeenheden.

Vi har i mange år haft et politisk og ledelsesmæssigt fokus på at få så mange unge som muligt til at starte på en ungdomsuddannelse. Det er rigtig dejligt at se, at udviklingen nu går i den rigtige retning.

Det er ikke længe siden, at folkeskolerne i Horsens Kommune kunne glæde sig over en anden synlig succes: nemlig en stigning i skolernes karaktergennemsnit fra 6,5 i skoleåret 2013/2014 til 7,1 i 2015/2016.

  


Vælg periode for nyheder
« 2017
seneste 2018
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori