Vis emner under Forside
Else Stentoft (yderst til venstre) har været med fra Legetekets begyndelse i 1992 – nu er hun flyttet med på Biblioteket for at sikre en god overdragelse til bibliotekarerne inden hun går på pension. I midten ses bibliotekarerne Marianne Bjergø og Linda Hedegaard. Yderst til højre, Bibliotekschef Lisbeth Christensen. (Foto: Per Algreen/Horsens Kommune)
07. oktober 2013

Legeteket er åbnet på Horsens Bibliotek.

Af Mette Pamperin Rasmussen

Nu kan borgerne i Horsens Kommune ikke blot gå på biblioteket efter bøger, film og musik – de kan også låne pædagogiske legeredskaber med hjem. Legeteket er netop åbnet i et hjørne af børneafdelingen på Horsens Bibliotek.

”I Legeteket har vi legetøj til børn fra 0-7 år, der har brug for støtte og vejledning i deres udvikling - det kan være i forhold til motorik, sprog og balance. Alle familier kan komme her og se og føle på legetøjet, og finde netop det stykke legetøj som kan hjælpe i deres situation. På alle materialer findes brugsvejledninger, og vi hjælper gerne med at finde de rigtige redskaber,” siger bibliotekarerne Linda Hedegaard og Marianne Bjergø, der er vejledere i Legeteket.

Ud over spil og legetøj rummer legeteket også specielle hjælpemidler som for eksempel veste, der kan give udadreagerende børn en bedre kropsbevidsthed samt kugledyner, der kan give ro til børn med ADHD.

Alle kan gratis låne materialerne i Legeteket – man skal blot være oprettet som låner på Horsens Bibliotek. På bibliotekets hjemmeside findes en oversigt over legetøjet og dets funktion, ligesom man kan bestille det, man skal bruge, hjemmefra.

Legeteket er ikke et nyt fænomen i Horsens Kommune. Det har senest haft til huse i Jyllandsgade, hvor det kun var muligt at låne materialerne efter aftale. Men nu er der åbnet op for, at alle borgere i kommunen kan benytte sig af de i alt 270 forskellige stykker legetøj og redskaber.

”Vi ønsker at gøre legetekets materialer tilgængelige for alle, og biblioteket er et oplagt sted at tilbyde udlån, da de fleste kender os” fortæller bibliotekschef Lisbeth Christensen.

Legeteket fungerer i et samarbejde med Tværgående Enhed for Læring i Horsens Kommune, og bag det står en gruppe af bibliotekarer, tale-hørekonsulenter, fysio- og ergoterapeuter.


Karla på 16 måneder prøver en xylofon fra Legeteket. ”Det skal vi nok få gjort brug af,” siger hendes mor, Lone Juncher.


Vælg periode for nyheder
« 2016
seneste 2017
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori