Vis emner under Forside
03. maj 2007

Det kan være svært at have en handicappet søster eller bror. Derfor starter Handicaprådgivningen på Børnefamiliecenter Nordvang nu søskendekursus for disse børn.

Kurset henvender sig til børn og unge i alderen 6 til 18 år.

Kursusholderne er Lone Høgh og Camilla Grann, begge familiebehandlere på Børnefamiliecenter Nordvang.

- Vi ved, at dét at have et handicappet barn i familien kræver mange ressourcer. Søskende kan føle skyld og skam over at have en handicappet bror eller søster, og de kan føle sig oversete – især i puberteten kan der opstå problemer. Med disse søskendekurser håber vi på at kunne hjælpe børnene og dermed hele familien – både med akutte problemer men i høj grad også med at forebygge, at problemerne overhovedet opstår, fortæller Lone Høgh og Camilla Grann.

Gennem undervisning, leg, snak og diskussion lærer børnene blandt andet, hvordan de følelsesmæssigt kan håndtere både hverdags situationer og mere specifikke problemstillinger med en handicappet søskende.

- Ved at samle børn på søskendekurset får vi flyttet deres egne problemer lidt væk fra dem selv og ud i gruppen. På den måde håber vi på at give børnene inspiration og mod til at skabe deres eget rum og sætte deres egne grænser, siger de to behandlere.

Det første kursus, der strækker sig over 10 eftermiddage, vil omfatte ca. 8 børn.

Få mere at vide hos familiebehandlerne Lone Høgh på mobil tlf. 22 89 87 61 og Camilla Grann på mobil tlf. 30 16 71 98, Børnefamiliecenter Nordvang, Horsens Kommune.


Vælg periode for nyheder
« 2015
seneste 2016
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori