Vis emner under Forside
"Solmodellen" består af en jernkugle, der er belagt med bladguld og placeret på toppen af et højt jernstativ. Foto: Horsens Kommune.

Planetstien løber fra Høegh Guldbergs Gade til Fiskerhuset nær Boller Slot og er etableret af Horsens Astronomiske Forening i 2011. Stien er 3,0 km lang og illustrerer solsystemet skaleret i målestoksforholdet 1:1498 mio.

Planetstien skal illustrere, hvor små planeterne er i forhold til solsystemets kolossale afstande, og få stiens brugere til at stoppe op og undre sig over universets mysterier.

Solmodellen, som er placeret  på et lille torv ved stiens start ved Høegh Guldbergs Gade, består af en jernkugle, 1 m i diameter og belagt med bladguld. Hver af de 8 andre planeter er repræsenteret ved en ca. 5 tons tung natursten, hvorpå der er anbragt en trekantet bronzeplade, der med en kort tekst giver oplysninger om planeten.

I begge ender af planetstien er anbragt en infotavle, der fortæller om solsystemet med dets 8 planeter. Se kort over Planetstien.

Planetstiens etablering er muliggjort ved donationer fra Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål, Foreningen Energi Horsens, Tips- og Lottomidler til Fritidslivet, Familien Hede Nielsens Fond og Horsens Kommune.


Indholdsansvarlig Jonna Hansen, jh@horsens.dk