Vis emner under Forside
Sommer i Boller skov
Parken ved Boller Slot ligger på Boller Slotsvej, syd for Horsens Fjord, og rummer en større plantesamling anlagt af Horsens Havebotanisk Forening.

Haven er åben hver dag fra kl. 10 til 20 i perioden 1. april til 15. oktober.
Både slot og park er privateje pr. 1. maj 2015, men parken er som altid åben for offentligheden.
Ved ønske om et arrangement eller lign. i parken, kan henvendelse ske til formand for foreningen, Sussi Andreasen, som kan træffes på tlf. 30 53 02 73 eller sssan@horsens.dk
Kontaktoplysninger på ejer af Boller Slot: Peter Vognsen Nørgaard tlf.: 28 35 06 70 eller pvn@delfisseafood.dkBoller-egen

I parken står det fantastiske træ, som kaldes Boller-egen. Dens alder er tvivlsom, men det vurderes, at egen måske kan være op mod 1000 år gammel.

I så fald kunne den "fortælle historier" helt tilbage fra vikingetiden og fra Boller Slots allerførste dage.

Egens stamme er i omkreds 8 meter og tykkelse 1,5-2 meter. Højden er ca. 12 meter. Træet regnes for at være blandt de "tykkeste" egetræer i Danmark. Egen har dog været hul de sidste 200-300 år.

På et tidspunkt har egen været ramt af lynet, så toppen brækkede af. De krogede grene er skudt frem som vanris (grene, der gror ud fra hvilende knopper). Træet virker på trods af sin høje alder livskraftigt og i god vækst.

I den omliggende skov, som ejes af Naturstyrelsen, er der bl.a. udplantet afkom fra Boller-egen

"Skildpadden"

"Skildpadden" i Boller Slotspark er udskåret af et meget stort og gammelt Cyprestræ, som blev ødelagt ved en storm i ca. 2005. Den blev udskåret i 2009 i anledning af  Boller Havebotaniske Forenings 20 års jubilæum af en lokal trækunstner Niels Ejnar Petersen.

 

   


Indholdsansvarlig Helle Kühnel  Nielsen, tehkn@horsens.dk