Vis emner under Forside
Hal på industrimuseet

Industrimuseet er et specialmuseum, hvis arbejdsområde dækker produktion, levevilkår og finansiel udvikling efter 1850. Museet giver et imponerende billede af den voldsomme udvikling, industrisamfundet har gennemgået de seneste årtier.

Industrisamfundets temaer præsenteres i Industribyens gamle gas- og elektricitetsværk, hvor der i alt er 6.500 kvadratmeter, som både viser den tidlige industri og den allerseneste elektronikindustri med basis i radio og tv-produktion. Med den store spændvidde omkring levevilkår i Industribyen med seks arbejderboliger fra 1880 til 1998, Klædeskabet med tekstiler og klædedragter eller banken fra 1930, henvender museet sig bade til børnefamilierne og til den ældre efterlønsmodtager, der kommer på besøg med sin gruppe.

Museets mange værksteder holdes med liv af frivillige fra fag, brancher og foreninger. I tilknytning til museet er Café Gaslight, hvor tidstypiske retter servers i et afslappet miljø. Foreningerne Sportssammenslutningen, Danmarks Nimbus Touring og kunstneren Henny Schrijver har på Gasvej egne lokaler og åbningstider. Industrimuseet er en selvejende institution.


For yderligere oplysninger kontakt

Industrimuseet
Gasvej 17-19
8700 Horsens
Tlf.: 75 62 07 88
E-mail: museet@industrimuseet.dk
www.industrimuseet.dk
Indholdsansvarlig Iben Høgh Grøftehauge, ig@horsens.dk