Vis emner under Forside
Cykelryttere

Horsens er officielt ”Team Danmark Elitekommune”.

 

Horsens Kommune og Team Danmark har samarbejdet siden den første aftale blev underskrevet i 2008 og parterne har pr. 1. januar 2016 indgået en  ny 4-årig samarbejdsaftale for perioden 2016 - 2019.

Aftalen har til formål at udvikle eliteidrætten i kommunen, men i særdeleshed, at fremme vilkårene for idrætstalenter, så de får optimale muligheder for at videreudvikle deres talent. 

Samarbejdet omfatter også udviklingen af idrætsskoler som er folkeskoler med et udvidet idrætstilbud, samt fleksible uddannelsesmuligheder for talenter og eliteudøvere.  

 

Idræt og uddannelse

I Horsens vægter vi højt at forøge antallet af internationale talenter i dansk eliteidræt og sikre udviklingen af hele mennesker. Kommunen har en målsætning: At talenters og elitesportsfolks idrætskarriere ikke sker på bekostning af job og uddannelse.

Langmarkskolen er jf. samarbejdsaftalen med Team Danmark både idrætsskole med et udvidet idrætstilbud til alle elever, samt et særligt tilbud til eliteaktive talenter med eliteidrætsklasser på 7., 8. og 9. årgang. Få mere information om Elite-idrætsklasserne på Langmarkskolen her

Sportscollege Horsens er et tilbud til eliteaktive talenter i regi af ungdomsuddannelserne i Horsens Kommune. Læs mere på www.sportscollegehorsens.dk

I samarbejde med Syddansk Elite og AU Elitesport kan eliteaktive kombinere en professionel idrætskarriere med et universitetsstudie. Se mere på www.syddanskelite.dk og AU Elitesport.

 

Vi satser på eliten

Jf. Team Danmark aftalen 2016-2019 mellem Horsens Kommune og Team Danmark, prioriterer Horsens Kommune de Team Danmark støttede idrætsgrene indenfor fodbold, håndbold, badminton, orienteringsløb, svømning og sejlads.

 

Der til samarbejder Horsens Kommune med de lokaltprioriterede idrætsgrene cykling, damefodbold, golf, amerikansk fodbold og basketball.

Den generelle satsning på eliteidrætten indebærer også, at vi kontinuerligt optimerer bredden af idrætstilbud til borgerne i Horsens Kommune. Flere af kommunens idrætsklubber er derfor flerstrengede og tilbyder aktiviteter i mere end en idrætsgren.


For yderligere oplysninger kontakt

Eliteidrætskonsulent Søren Jochumsen

Horsens Kommune
Kulturafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens


Tlf.: 76292306
E-mail: sojoc@horsens.dk
 
Indholdsansvarlig Søren Jochumsen, sojoc@horsens.dk