Vis emner under Forside
Infinite Support, Amsterdam Light Festival
Oplev tre internationale lyskunstværker på Rådhustorvet fra 1. dec. - 5. jan., bl.a. værket Infinite Support af Lightform (foto: Amsterdam Light Festival)

Oplev tre internationale lyskunstværker i Horsens, når MÆRK Byen og Amsterdam Light Festival samarbejder om at bringe udvalgte værker til byen.

Fra den 1. december - 5. januar kan du få en helt særlig lysoplevelse i vintermørket, når MÆRK Byen i samarbejde med Amsterdam Light Festival åbner tre spektakulære lyskunstværker på Rådhustorvet i Horsens.

De tre internationale lyskunstinstallationer lyser ikke blot op i vintermørket, men inviterer også publikum til aktivt at prøve lyskunsten.

Værkerne er åbne hver dag i tidsrummet kl. 10-22.

 

De tre lyskunstværker er:

  • C/C af Angela Chong
  • Infinite Support af Lightform
  • Lightbattle X af Venividimultiplex

 

Lightbattle

 

Fakta om værkerne:

Infinite Support af designkollektivet Lightform

Infinite Support består af to dråbeformede skulpturer, der støtter sig op af hinanden for at holde balancen. Infinite Support kan opleves på lang afstand, hvor de dråbeformede skulpturer svagt vibrerer i vintermørket med små farveskift, der fanger øjet og inviterer publikum til at komme helt tæt på. Som publikum kan du kravle ind i dråberne, hvor et uendeligt spejlunivers åbner sig i dråbernes indre. Der er plads til to personer i hver dråbe af gangen.

Infinite Support er skabt af det hollandske kollektiv Lightform, som består af de fire venner Dorus van Lieshout, Ivar Posthumus, Daniël Thomassen og Raoul van der Ploeg.

Med Infinite Support har de oversat deres ide om venskab til et lyskunstværk, hvor essensen af venskab er indtænkt: ”For os betyder venskab, at man støtter hinanden gennem tykt og tyndt. Som vi ser det, er venskab uendeligt”.

Infinite Support er opbygget af en træramme beklædt med mat hvide plexiglasplader. Inderst er dråberne beklædt med spejle, LED lamper, semitransparent glas og 8 mm tykke polycarbonat plader.

 

C/C af kunstner Angela Chong

C/C er en halvcirkulær bænk opbygget af klare akrylplader, som langsomt skifter farve og vibrerer i vintermørket. I løbet af dagen skifter de klare akrylplader, fra et dynamisk skyggespil i dagslyset, til et farverigt lysshow i aftenmørket. Publikum inviteres til at tage plads på bænken, og blive en del af den skiftende lysoplevelse.

Angela Chong er uddannet fra RMIT i Australien med en bachelor i Fine Arts og speciale i skulptur og installationer. I sine installationer forsøger Angela Chong at skabe historier, som befinder sig i krydsfeltet mellem fiktion og ”virkelighed”. Ved at bruge lys og mørke i installationerne opfordrer hun publikum til at stille spørgsmål til forholdet mellem et objekt og dets ejer, bl.a. hvordan vi forholder os til de objekter, der omgiver os.

Med C/C har Angela Chong skabt en skulptur med en klar funktion: et opholdssted og en siddeplads for alle.

Bænken består af akrylplader på 15mm udskåret i to forskellige figurer. Imellem pladerne er monteret en række LED-lys, som skaber farvespillet i skulpturen.  


Lightbattle X af kollektive VENIVIDIMULTIPLEX

Lightbattle X er en interaktiv cykelinstallation, der består af to buer opsat som en kryds-formation. På indersiden af buerne er der monteret op til 3260 LED lys, mens 4 cykler er opsat for enden af hver bue. Med et smukt lysshow inviterer Light Battle X publikum til, at tage plads på en cykel og starte den episke kamp om lyset. Når publikum træder i pedalerne, skubbes deres egen lysbue mod midten i forsøget på at vinde lyskampen og besejre modstanderen på cyklen overfor. Vinderen vil blive belønnet med et spektakulært vandfald af lys.

Light Battle X er en kamp på pedalkraft, hvor benkræfterne er afgørende for, hvem der vinder dysten: Lad lyskampen begynde!

Light Battle X har verdenspremiere i Horsens. Installationen er en videreudvikling af lysinstallationen ”Light Battle”, som i 2013 blev skabt til Rijksmuseum som del af Amsterdam Light Festival.

Light Battle X er skabt af Joost van Bergen, Dirk Schlebusch og Onne Walsmit, som siden 2012 har arbejdet sammen i designstudiet VENIVIDIMULTIPLEX. Under titlen ”Lad os gøre ting episke” arbejder designstudiet på en lang række projekter indenfor både arkitektur, interiør og konceptuel design. Med deres interdisciplinære og interaktive installationer søger VENIVIDIMULTIPLEX at skubbe til grænserne og invitere publikum til at være en direkte del af lysværket – gerne på en sjov og interaktiv måde.

Light Battle X er opbygget af en række letvægts stålprofiler og platforme med påmonterede LED-lys.

 

 

Lyskunst på Rådhustorvet er del af en større lys-indsats i Horsens midtby, hvor MÆRK BYEN henover efteråret har præsenteret tre forskellige lysoplevelser i tre forskellige byrum. I oktober lyste KUBEN op med lyskunstværket KOLLISSION skabt af YOKE, mens en stribe lysfigurer har været opsat i Vitus Berings Park i oktober-november.


Indholdsansvarlig Henriette Wittendorff Ipsen, hip@horsens.dk