Vis emner under Forside
KoncertContainer
Holmboefestivalen rækker ud mod både et etableret og et potentielt klassisk publikum. Her KoncertContaineren i 2014, hvor der kunne opleves minikoncerter for 9 publikummer af gangen midt på Søndergade.

Holmboe i Horsens er en klassisk musikfestival, der hvert år afholdes i Horsens. Festivalen har fået sit navn efter den berømte komponist Vagn Holmboe, som blev født i Horsens i 1909.

Holmboe i Horsens strækker sig over to weekender i marts, og den har til formål er at sætte fokus på klassisk og ny musik gennem koncerter og andre musikevents i Horsens.
I 2017 er der festival d. 4.-5. marts og d. 10.-12. marts.

Kvalitetsniveauet i festivalen er meget højt, og hvert år kan man finde koncerter med de bedste af de bedste musikere fra ind- og udland i programmet.

Det er ikke kun traditionel klassisk musik, der spilles. Festivalen præsenterer også eksperimenterende musikalske alternativer med et glimt i øjet - både i og udenfor koncertsalene. 
Den utraditionelle formidling og åbenheden overfor et publikum uvant med genren har høj prioritet i festivalen.

Festivalen har desuden fokus på børn og unge og præsenterer hvert år både familiekoncerter og pædagogiske projekter i enten skole- eller musikskoleregi, hvor børn og unge kommer i nærkontakt med den klassiske eller nye musik.

Holmboe i Horsens bliver til i et samarbejde mellem Kulturafdelingen og en række kirker og kulturinstitutioner i Horsens.
Horsens Kommune, Kunstrådet og en række private fonde støtter festivalen økonomisk.

Klassisk Horsens
Holmboe i Horsens er, ligesom en række andre klassiske musikarrangører i Horsens, medlem af foreningen Klassisk Horsens, der samarbejder om markedsføring og synliggørelse af den klassiske musik i Horsens. Foreningen udgiver koncertkalender og elektronisk nyhedsbrev 4-5 gange om året, og på hjemmesiden www.klassiskhorsens.dk finder man en opdateret klassisk koncertkalender.

Læs mere om Holmboe i Horsens.


For yderligere oplysninger kontakt

Kulturafdelingen

Rådhustorvet 4
8700 Horsens


Tlf.: 76 29 23 00
E-mail: Kultur@horsens.dk
 
Indholdsansvarlig  Kulturafdelingen, kultur@horsens.dk