Vis emner under Forside
Er din adresse korrekt? Hvis ikke kan det få katastrofale konsekvenser den dag, der sker en ulykke og ambulance, politi eller brandvæsen hurtigt skal finde vej.

Adresserne er Danmarks vigtigste vejviser. Derfor er det vigtigt, at vejnavne og husnumre er korrekte, og at de er skiltet tydeligt. Sker der en ulykke, regner vi med, at ambulance, politi eller brandvæsen når hurtigt frem. Desværre sker det, at hjælpen forsinkes fordi det er svært at finde frem til den rigtige adresse. Årsagen kan for eksempel være, at husnummerskiltet mangler, at det er svært at se eller at husnummeret afviger fra, hvad kommunen har registreret.

Konsekvensen kan i sidste ende være katastrofal.


 

I Danmark er det kommunerne, der fastsætter vejnavne og husnumre.

Opdager du fejl eller mangler, bør du derfor henvende dig til din kommune, som så vil tage stilling til, hvad der skal gøres.

Det er ejendommens ejer, der har ansvaret for at opsætte synlige og letlæselige husnummerskilte, som passer med de adresser, kommunen har fastsat. Husnumre tildeles i medfør af § 3c, stk. 1 i BBR-loven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1080 af 5. september 2013 om Bygnings- og Boligregistrering.

Som husejer har du pligt til at
  • opsætte synligt og letlæseligt husnummerskilt
  • sørge for at dit husnummer passer til kommunens fastsatte adresse
  • sætte husnummerskilt på alle hovedindgangsdøre, hvis ejendommen består af flere boliger/erhverv

For yderligere oplysninger kontakt

BBR-teamet
Tlf.: 76 29 29 29
E-mail: bbr@horsens.dk
Indholdsansvarlig Helle  Dybro, hdy@horsens.dk