Vis emner under Forside

Boliger

 

Demensafdelingen er placeret i E-bygningen på Ceres Centret.

Afsnittet består af 16 2-værelses lejligheder med eget stort badeværelse og et mindre tekøkken. Der er ikke 2 lejligheder, der er ens.

Afdelingen er beliggende i stue-etagen i et beskyttet miljø med overskuelige rammer. Den er delt op i 2 enheder med 8 lejligheder i hver.
Til hver enhed er der fælles køkken, bryggers med vaskefaciliteter og opholdsstue. Der er 2 altaner, en lukket gårdhave og et orangeri, der tilhører afdelingen.
Desuden er der en flot anlagt gårdhave, der bruges af alle på Ceres Centret.

Lejlighederne udlejes af Boligselskabet AAB.

Praktiske oplysninger ved indflytning


Ved indflytning skal du selv medbringe møbler, undtagen en seng. Det praktiske omkring indflytning, skal du og dine pårørende selv forestå, Du skal selv sørge for at anskaffe og montere gardiner samt belysning i lejligheden. Har du behov for mange hjælpemidler i boligen, skal du og/eller dine pårørende tage kontakt til personalet, inden I møblerer boligen (dit nye hjem), da der er bestemte pladskrav ved brug af hjælpemidler så som personlifte og kørestole. Vores personale står klar til at give råd og vejledning om indretning.

Din bolig rengøres hver 14. dag (støvsugning, gulvvask samt rengørelse af badeværelse). Vores plejepersonale sørger desuden for daglig oprydning af stuen, hvor håndvask og toilet bliver efterset.

 

Pleje og omsorg

Vores faste personalegruppe er sammensat af uddannede og engagerede mennesker, og til afdelingen er der knyttet sygeplejersker, pædagoger, social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Vi har desuden engagerede elever og flex-medarbejdere. Alle medarbejdere har demens som interesse og speciale.

Der møder næsten det samme antal personale i dagvagt som i aftenvagt, således at hverdagen kan forløbe ud fra beboernes aktuelle behov, ønsker og kunnen, så en tryg og værdifuld hverdag kan skabes.

Hver beboer har tilknyttet 2 kontaktpersoner, en dagvagt og en aftenvagt. Kontaktpersonerne sikrer en nær forbindelse til den enkelte beboer og til pårørende.

I afdelingen leves der et liv, der i videst mulig omfang svarer til en dagligdag i et hjem.

Daglige aktiviteter varetages af beboerne og personalet.
Dette indebærer, at plejepersonalets opgaver, som er personlig pleje, omsorg, mad, rengøring, indkøb, tøjvask og aktiviteter foregår i afdelingen, hvor beboerne deltager efter ønske og formåen. Med hensyn til aktiviteter kan de naturligvis også foregå udenfor afsnittet.

Endvidere lægger vi stor vægt på et godt samarbejde med de pårørende, således at du oplever os om et godt og hjemligt sted at være.

Ønsket er at skabe et sted, hvor samspillet mellem beboere, pårørende og medarbejdere danner grundlag for sundhed, tryghed, trivsel, samvær, velvære glæde og kvalitet.

Se film om Ceres Demens

Øvrige aktiviteter:

 

Aktiviteter i demensboliger

 

 


For yderligere oplysninger kontakt

Ceres Centret stuen demens

Nørretorv 1-3
8700 Horsens
Tlf: 76 29 28 00
E-mail: SundhedscenterHorsens@horsens.dk

Daglig leder:
Birgit Møller
Tlf: 76 29 28 35
E-mail: ssbim@horsens.dk

 

Indholdsansvarlig Jane  Dyrberg, ssjdb@horsens.dk