Vis emner under Forside

Barnets sygdom

Vi må ikke tage imod syge børn i dagplejen. Barnet skal kunne indgå i dagplejehjemmets daglige rytme såvel indendørs som udendørs. Barnet skal være alment velbefindende - ingen feber, normal appetit, barnet må ikke være mat eller særligt pylret.

Sundhedsplejen har sammen med daginstitutioner og dagplejen udarbejdet en folder om, hvornår et barn er rask nok eller for syg til daginstitution/dagpleje.

Hent folderen her (åbner i nyt vindue)

 

Hvis barnet bliver syg i dagplejen, vil I blive kontaktet for nærmere aftale.

 

Giv besked!

 

Det er vigtigt, at vi altid kan komme i kontakt med jer, når det er nødvendigt. Hvis I får nyt arbejde/arbejdssted, hvis I flytter eller får nyt telefonnummer, skal I fortælle det til dagplejeren.

 

I kan læse mere i Sundhedsstyrelsens pjece ”Smitsomme sygdomme hos børn – en vejledning for daginstitutioner, skoler og forældre” - som vi i dagplejen bruger som vejledning i forhold til syge børn.

Hent pjecen her (åbner i nyt vindue)

 

Giv besked!

 

Når jeres barn er syg eller har fri, så husk at give dagplejeren besked så tidligt som muligt, og helst inden barnets normale mødetid.

 

Dagen før jeres barn igen skal starte i dagpleje efter en længere sygdomsperiode, skal dagplejeren have besked om, at barnet kommer.

 

  

Medicin

Det er altid forældrenes ansvar at give børnene medicin. Dagplejen kan ikke påtage sig at give børnene medicin, medmindre det drejer sig om livsvigtig medicin eller medicin for kroniske lidelser.

 

Ferie

Kommunens dagtilbud holder ferielukket

  • fredag efter Kristi Himmelfartsdag
  • 3 uger i juli måned
  • dagene mellem jul og nytår

For de børn, som har behov, er der feriepasning i udvalgte dagplejehjem spredt i kommunen.

Tilmelding til feriepasning skal ske i god tid.

Se yderligere informationer om feriepasning på kommunens hjemmeside her

 

Gæstepleje

Hvis jeres dagplejer bliver syg, ringer vi til jer tidligt om morgenen for at aftale, hvor jeres barn skal i gæstepleje.

 

Morgentelefon

 

Vi forventer, at I kan høre jeres telefon, når vi ringer tidligt om morgenen. Alternativt indtaler vi en besked på telefonsvareren.

 

 

Vi har i Horsens Kommune et antal dagplejere, der udelukkende er ansat til at modtage gæstebørn fra dagplejere, der er fraværende på grund af sygdom, kurser, ferie og afspadsering. Hvis dispositionsdagplejeren ikke er ledig, vil I så vidt muligt blive tilbudt en gæstepleje i legestuegruppen.

 

Dagen før jeres barn igen kan starte hos sin sædvanlige dagplejer, vil I som forældre få besked enten af gæstedagplejeren eller af dagplejekontoret. Hvis I er tvivl, kan I altid kontakte dagplejekontoret.


Indholdsansvarlig Bettina Gundlund Johansen, bgjo@horsens.dk