Vis emner under Forside

Daginstitutioner i Horsens Kommune

I Horsens Kommune er der en daginstitution for hvert skoledistrikt i kommunen. En daginstitution består af ét eller flere huse, hvor der er én samlet daginstitutionsleder for daginstitutionen.

Daginstitutionerne tilbyder vuggestue og/eller børnehave. I visse daginstitutioner er institutionen integreret. Når en institution er integreret, har den både en vuggestue- og en børnehaveafdeling. Det betyder dog ikke altid, at vuggestuen og børnehaven er placeret geografisk samme sted.

I menuen over daginstitutioner kan du på den enkelte daginstitution se, hvor mange huse daginstitutionen består af og kontaktoplysninger til daginstitutionen.

Nedenfor kan du læse forskellene på om en institution er fuldt-, delvist- eller ikke integreret.

 

Fuldt integreret

Når en daginstitution er fuldt integreret har den vuggestue og børnehave geografisk samme sted.

Delvist integreret

Når en daginstitution er delvist integreret betyder det, at den både har vuggestue og børnehave. Dog er de ikke placeret geografisk samme sted, men hører under samme hus og leder.

Ikke integreret

Når en daginstitution ikke er integreret betyder det, at institutionen enten kun har vuggestue eller børnehave.

Anvisning af pladser i daginstitution

Der anvises børnehaveplads i nærområdet - i Horsens Kommune defineret som daginstitutions-/skoledistrikt med mindre forældrene ønsker noget andet. Det tilstræbes, at forældrenes ønsker om en bestemt plads så vidt muligt imødekommes. 

Hvis du har ønsket plads til dit barn i en daginstitution udenfor det skoledistrikt, som barnet bor i, skal du være opmærksom på, at dit barn ikke er garanteret en plads i skolen i samme distrikt som daginstitutionen. Læs evt. mere om optag i skole her.

Se mere i selvbetjeningsboksen om, hvordan du melder dit barn ind i en daginstitution.

 

Er du i tvivl om, hvilket skoledistrikt du hører til, kan du tjekke det her

Kortet forneden viser, hvor der er kommunale vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune.

  •  - integreret institution (har både vuggestue og børnehave)
  •  - børnehave
  •  - vuggestue

Hvis du klikker på et af ikonerne, kommer der flere oplysninger om institutionen samt et link til daginstitutionens hjemmeside (OBS! Kortet virker ikke i browseren Microsoft Edge). 

 

 

Indholdsansvarlig Lene Højer Jørgensen, bulhj@horsens.dk