Vis emner under Forside
Kompostbeholder

Kompostbeholderen står bedst i skygge eller halvskygge.

Beholderen kan så enten placeres nær affaldsstativet, køkkenet eller køkkenhaven, alt afhængigt af, hvad der passer bedst til sammensætningen af dit affald. Giver haven store mængder haveaffald, er det praktisk, at beholderen står et strategisk sted i haven, nær køkkenhaven. Er det derimod en lille have, hvor der fortrinsvis kommer køkkenaffald i komposten, kan den placeres nær køkkenet.

Det kan være en fordel at have beholderen stående lidt væk fra opholdsarealerne i det tilfælde, at det lugter lidt. I alle tilfælde er det godt med god plads omkring komposten, så der er mulighed for at vende med en trillebør og plads til at stikke kompostbunken om.

Du skal sikre dig, at der er jord under beholderen. Derved kan kompostorm og andre jordboende dyr søge tilflugt under beholderen, hvis der bliver for varmt eller koldt i beholderen.

Til nogle typer beholder hører der et ormerør med. Det skal graves ned, før kompostbeholderen placeres. Det giver ormene lettere adgang til jorden fra kompostbeholderen.


Indholdsansvarlig Carsten Lund Nielsen, tecln@horsens.dk