Vis emner under Forside
Pedel
Skolen skal til at sortere affald. Det betyder, at der i skolens hverdag bliver mange nye rutiner, som skal indarbejdes. Som teknisk personale er du højst sandsynligt ansvarlig for eller involveret i det praktiske arbejde med affaldssorteringen på skolen. Nogle af brugerne kender allerede til affaldssortering hjemmefra og kan umiddelbart sortere affaldet korrekt, andre skal oplæres og hjælpes på vej. For at komme godt i mål er der brug for planlægning, opfølgning og senere muligvis optimering.

ORGANISERING AF AFFALDSSORTERING

Sammen med skolens ledelse skal du være med til at tage beslutninger om, hvordan affaldssorteringen (indsamling, opbevaring og afskaffelse) skal udføres.

INDKØB AF INDENDØRS AFFALDSBEHOLDERE

Der skal tages beslutning om:
• Valg af udendørs affaldsbeholder
• Indkøb af indendørs affaldsbeholdere
• Opsætning og tømning af affaldsbeholdere i lokaler og på indendørs fællesarealer.

Derfor er det en god idé at kortlægge, hvilken slags affald der forekommer hvor, samt hvilke indendørs beholdere I skal bruge.

SKILTE

Når affaldsbeholderne er købt og placeret på skolen, skal der skiltes og vejledes, så alle nemt kan finde den rigtige affaldsbeholder til deres affald. I kan rekvirere forskellige klistermærkater med piktogrammer og sorteringsvejledninger ved Affald og Trafik. Se hvilke her. Piktogrammer og sorteringsvejledninger kan rekvireres gratis ved at sende en mail til Jette  Gelsbjerg, jegel@horsens.dk

KURSUS

Arbejder du som teknisk personale har du mulighed for at komme på seminar om affald og ressourcer. Affald og Trafik opretter løbende seminar, som I kan tilmelde jer på.

Du kan læse om seminaret og tidspunkter HER


Indholdsansvarlig Anne Dorthe Christensen, dagrenovation@horsens.dk